17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Rechizite pentru 250 de copii aflați în grija Asociației Vasiliada

Dolj: Rechizite pentru 250 de copii aflați în grija Asociației Vasiliada


Peste 250 de elevi, beneficiari ai Asociației Vasiliada, au primit pachete cu rechizite școlare la început de an școlar. Asociatia Vasiliada desfășoară de 15 ani programe care vin în sprijinul copiilor și familiilor ce  se confruntă cu diferite probleme sociale. În cadrul centrelor sociale din Craiova, Lipovu si Filiași, peste 250 de copii care participă la activitățile socio-educative menite să susțină și să faciliteze accesul la educație au fost sprijiniți în această perioadă cu rechizite școlare.

„Misiunea noastră nu este una ușoară. Cunoscând nevoile acestor familii, vazând problemele cu care aceștia se confruntă, încercăm să venim mereu în sprijinul lor. Așa s-a întâmplat și în această perioadă. Știm cât de greu le este copiilor aflați în situații de risc să meargă la școala și să vadă că ei nu au în ghiozdan tot ce au colegii lor. Considerăm că educația și posibilitatea de a frecventa cursurile școlare este șansa lor de a avea o viață mai bună”, a declarat Anca Maria Casangiu, coordonator PR al Asociației Vasiliada.

Acțiunea caritabilă face parte din campania „Gesturile mici fac oamenii mari”,  iar în organizarea ei Asociația Vasiliada s-a bucurat de ajutorul prietenilor de la Teatrul pentru Copii si Tineret „Colibri” prin campania de strângere de fonduri în cadrul festivalului „Puppets Occupy Street”, de ajutorul celor de la Librarie.net si S.C. Pipeplast S.R.L care au dăruit carți și rechizite.
Asociația Vasiliada desfășoară prin centrele sociale o serie de activități cu rol în dezvoltarea abilităților de viață independentă, printre care meditații în efectuarea temelor școlare, terapie ocupațională, consiliere psihologică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS