6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCirculaţia feroviară şi cea rutieră, blocate la Mioveni, după ce o maşină a fost lovită de tren

Circulaţia feroviară şi cea rutieră, blocate la Mioveni, după ce o maşină a fost lovită de tren

Circulaţia feroviară şi cea rutieră sunt blocate la Mioveni, judeţul Argeş, unde o maşină a fost lovită de tren după ce şoferul acesteia nu a oprit la o trecere la nivel cu calea ferată, iar autoturismul a ricoşat într-un microbuz, trei persoane fiind transportate la spital.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, şoferul a rămas încarcerat după ce maşina sa a fost lovită de tren, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Am fost solicitaţi să intervenim cu o autospecială de descarcerare şi ambulanţa SMURD pentru a acorda ajutor unui tânăr de 24 de ani, conştient, dar rămas încarcerat după ce maşina în care se afla a fost lovită de un tren. Victima a fost scoasă din autoturism de ceilalţi participanţi la trafic, înainte de sosirea salvatorilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure.

La locul accidentului au ajuns şi mai multe echipaje de la IPJ Argeş şi de la Poliţia Transporturi.

Potrivit poliţiştilor, accidentul feroviar a avut loc la o trecere la nivel cu calea ferată fără bariere, dar semnalizată corespunzător, pe drumul care leagă oraşul Mioveni de DN73.

Autoturismul implicat în acest accident feroviar era condus, pe strada IC Brătianu din Mioveni, de un tânăr de 24 de ani, din localitatea argeşeană Ţiţeşti, care se afla singur în maşină şi care nu a oprit şi nici nu s-a asigurat la trecere. Maşina pe care o conducea a fost lovită de trenul care se deplasa dinspre Câmpulung spre Piteşti. În urma impactului, autoturismul a ricoşat într-un microbuz plin cu pasageri, care era staţionat pe cealaltă bandă. Două pasagere din microbuz, în vârstă de 19 ani, au suferit atacuri de panică, la faţa locului mai fiind solicitate două ambulanţe.

Cele trei victime au fost transportate la Spitalul Judeţean Argeş, pentru îngrijiri de specialitate.

„În cauză se va întocmi dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, Mădălin Zamfir.

Potrivit Infotrafic, circulaţia feroviară este blocată la kilometrul 119+741, pe raza oraşului argeşean Mioveni, deoarece locomotiva trenului s-a defectat în urma impactului şi se aşteaptă o altă locomotivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS