11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSiria: 30 de rebeli au fost uciși lângă granița cu Turcia

Siria: 30 de rebeli au fost uciși lângă granița cu Turcia

Cel puțin 30 de rebeli au fost uciși și câteva zeci răniți duminică în Siria, în apropierea graniței cu Turcia, de o explozie la un punct de trecere a frontierei controlat de rebeli, potrivit unor activiști citați de Xinhua, scrie Agerpres. Un terorist sinucigaș și-ar fi detonat centura cu explozivi la Idlib.
Un alt grup de activiști, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), a confirmat explozia și a precizat că teroristul s-a sinucis astfel într-un autobuz care transporta rebeli din Turcia în Siria. OSDO, cu sediul la Londra, afirmă că printre victime se află și grăniceri turci, ceea ce ar plasa incidentul pe teritoriul Turciei.

Xinhua menționează că de la izbucnirea crizei din Siria au mai avut loc explozii în apropierea frontierei cu Turcia, ca urmare a tensiunilor dintre facțiunile rebele, iar guvernul de la Damasc a acuzat Ankara de facilitarea trecerii rebelilor din Turcia în Siria. Provincia Idlib este controlată în mare parte de Jaish al-Fateh (Armata Cuceririi), cu excepția câtorva sate de loialiști.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS