5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBărbat împușcat de polițiști după ce a atacat cu furca un om al legii

Bărbat împușcat de polițiști după ce a atacat cu furca un om al legii

Un bărbat de 64 de ani, cunoscut pentru comportament violent şi problemele psihice, a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la spital, după ce a fost împuşcat de trupele de intervenţie solicitate să intervină pentru a aplana un conflict, în Râşnov, potrivit Mediafax.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, după ce o vecină a bărbatului a sunat speriată la 112, anunțând că acesta a intrat în curtea ei cu un cuţit, pentru a-i tăia furtunul de la pompa de apă.

„Un echipaj de poliţie şi o ambulanţă au sosit la locul indicat, iar bărbatul a ameninţat cu o furcă poliţiştii şi personalul ambulanţei. Prin urmare, a fost solicitat ajutorul agenţilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale“, a comisar şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

 Bărbatul a fugit în podul casei de unde a aruncat cu pietre şi bucăţi de ţiglă în poliţişti, iar apoi a coborât cu două furci şi un cuţit.

„Agenţii au folosit mai multe spray-uri lacrimogene şi butelii de gaz pentru a-l opri pe bărbat, a fost somat să se oprească, însă acesta l-a atacat cu o furcă pe unul dintre agenţi, înţepându-l în zona pieptului. Agentul însă a fost protejat de vesta din dotare. Un alt poliţist a executat apoi un foc cu arma din dotare către agresor pentru a-şi salva colegul“, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.

Bărbatul a fost împuşcat în fesă, iar glonţul i-a ajuns în abdomen. El a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Braşov, în stare gravă, unde a fost operat, însă a pierdut mult sânge, fiindu-i afectată artera principală, iar în cursul nopţii a murit.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

În 2010, bărbatul a mai atacat un agent de poliţie solicitat să intervină pentru a aplana un conflict și l-a rănit. Pe numele său, a fost deschis atunci dosar penal, însă nu s-a luat nicio măsură împotriva lui, ţinând cont că nu avea discernământ, potrivit sursei citate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS