20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDistragerea atenției și alcoolul pun în pericol tinerii șoferi

Distragerea atenției și alcoolul pun în pericol tinerii șoferi

În toată lumea, accidentele auto sunt principala cauză a deceselor printre tineri. În Europa, există o probabilitate aproape dublă ca tinerii să moară în accidente rutiere comparativ cu persoanele mai în vârstă.
Un studiu Ford ce a vizat peste 6.500 tineri șoferi europeni arată că 43% dintre aceștia au trimis mesaje, 36% au vorbit  la telefon, 11% au vizionat  fișiere video în timp ce conduceau;  13% au condus după ce au consumat băuturi alcoolice.
Studiul mai arată că 26% au suferit un accident, 20% au fost într-o mașină oprită de poliție. În timpul verii, când rata deceselor este cea mai ridicată, 68% sunt mai relaxați cu privire la conducerea autoturismelor.
Ford publică astăzi materialul video intitulat “Blown Ups”– adulți gonflabili meniți să împiedice comportamentul riscant la volan. Studiul arată că 41% dintre tinerii șoferi riscă mai mult cu prieteni în mașină și până la 57% dintre aceștia conduc preventiv în prezența unor rude mai în vârstă.
Programul Ford Driving Skills for Life oferă instruire gratuită pentru tinerii șoferi. Până la sfârșitul anului 2016, prin intermediul acestui program vor fi instruiți peste 20.000 de șoferi din 13 țări europene. În România, au fost instruiți din 2014 și până în prezent, 4000 de tineri șoferi.

Studiul arată că în toată lumea, accidentele auto sunt principala cauză a deceselor printre tineri, iar cei cu vârste cuprinse între 18-24 de ani își pierd viața  pe șosele în timpul verii în proporție mai mare decât în orice altă perioadă a anului.
În Europa, tinerii între 18 și 24 de ani reprezintă 8% din populația totală, dar 15% dintre aceștia mor în accidente rutiere. În timpul verii, problema este mai gravă, deoarece 21% din toate decesele rutiere sunt în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS