Asigurarea unui cadru instituțional și de management în administrație stabil, cuprinzător, coerent și transparent

Acțiunile prevăzute în SDFP 2016-2020 vizează, în primul rând, asigurarea unui cadru instituțional și de management al resurselor umane din administrația publică stabil, cuprinzător, coerent și transparent, cel târziu până la sfârșitul anului 2017. După acest termen, se estimează ca până la finalul perioadei de aplicare a Strategiei, anul 2020, să nu mai fie nevoie de nicio modificare de fond inițiată de Guvern la nivel de legislație primară a cadrului instituțional și de reglementare în domeniul funcției publice. De asemenea, în perioada 2017-2020 vor exista cel mult alte două modificări de fond la nivel de legislație secundară/norme de aplicare a cadrului instituțional și de reglementare în domeniul resurselor umane, iar numărul de avize de modificare a structurii de funcții publice sau de reorganizare a activității în instituții și autorități publice pe parcursul unui an să scadă cu cel puțin 50% față de numărul mediu anual de astfel de avize calculat pentru ultimii 5 ani.

Un alt element important al strategiei aprobate de Guvern vizează clarificarea rolului și mandatului Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP), precum și consolidarea capacității sale administrative. ANFP își va păstra atribuțiile cuprinse în actualul cadru legislativ privind managementul resurselor umane în domeniul funcției publice. În plus, noul său mandat va crește și va defini mai clar capacitatea ANFP de a acorda asistență instituțiilor publice aflate în curs de organizare sau reorganizare și de a monitoriza implementarea acestor procese, cu posibilitatea de a propune soluții.

Documentul prevede și implementarea unui sistem informatic național de evidență a ocupării în administrația publică pentru toate categoriile de funcții sau posturi, prin extinderea și adaptarea în acest scop a sistemului electronic național de evidență a ocupării în administrația publică prevăzut în Strategia pentru Consolidarea Administrației Publice 2014-2020. Cel târziu până la sfârșitul anului 2017, înregistrările în acest registru electronic trebuie să acopere minimum 80% din totalul funcțiilor publice vizate de SDFP.

Simultan va fi extins și adaptat sistemul informatic REVISAL gestionat de Inspecția Muncii pentru a putea colecta și furniza date referitoare la personalul contractual plătit din fonduri publice, ca parte a sistemului național de colectare a datelor despre piața muncii și persoanele active din cadrul acesteia, de o manieră compatibilă cu structura sistemului informatic al ANFP, prin dezvoltarea și implementarea unor mecanisme de interoperabilitate a celor două sisteme.

O altă măsură prevăzută în Strategia pentru dezvoltarea funcției publice (SDFP) pentru 2016-2020 este crearea unei structuri de guvernanță de tip ”consiliu”, ca o structură independentă, cu rol în avizarea strategiilor privind funcția publică, resursele umane și formarea în administrație, dar și în evaluarea îndeplinirii obiectivelor asumate în domeniu.

Recrutarea, promovarea, evaluarea și salarizarea, pe bază de standarde de competență și performanță

În materie de resurse umane, principalele acțiuni incluse în strategie vizează introducerea cadrelor de competență/standarde ocupaționale actualizate pentru toate categoriile de funcții, care să stea la baza proceselor de recrutare, evaluare și formare. Termenul propus pentru stabilirea acestor standarde este sfârșitul anului 2019. De asemenea, va fi evaluată și testată fezabilitatea introducerii concursului național ca bază unică de intrare în corpul funcționarilor publici, dar și de consiliere și orientare profesională specializată pentru dezvoltarea unei cariere în administrația publică și funcția publică. Noile proceduri de recrutare și selecție pentru funcțiile publice vor fi parțial informatizate, adaptate scopului și nivelului funcției și orientate spre aspecte relevante din punct de vedere al competențelor persoanelor interesate. Vor fi create noi mecanisme de planificare a activităților și de evaluare a performanțelor profesionale individuale și de promovare.

Strategia aprobată de Guvern își propune transparență, echitate și predictibilitate în politicile salariale finanțate din fonduri publice. Până în 2020, diferența procentuală între salarii în plată pentru funcții similare va fi de cel mult 30%, urmând să fie stabilită mai clar o relație directă între venit și performanța individuală și cea organizațională și să fie eliminate sistemele specifice anumitor sectoare. Acest lucru implică elaborarea și implementarea cadrului metodologic pentru transparența, monitorizarea și controlul salarizării, sporurilor și a altor drepturi salariale în domeniul funcției publice, corelate cu revizuirea Legii cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Până la sfârșitul anului 2018 sistemul de formare și perfecționare profesională a funcționarilor din administrație va fi restructurat și va fi reînființat Institutul Național pentru Administrație (INA), în vederea furnizării de programe de formare cu un curriculum standard pe arii de competență specifice. INA își va desfășura activitatea sub coordonarea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și va avea relații de colaborare instituțională cu ANFP.

Totodată, până în martie 2017 va fi analizată continuarea programelor de tipul Young Proffesional Scheme, consilierilor de afaceri europene și bursierilor Guvernului României, prin evaluarea eficienței funcționarilor recrutați din cadrul acestor programe care au rămas în administrație.

Etica și integritatea în exercitarea funcției publice

Cât privește etica, integritatea și prevenirea corupției în cadrul administrației, documentul aprobat astăzi de Guvern își propune ca până cel târziu la sfârșitul anului 2020 numărul total al incidentelor de integritate înregistrate și raportate să scadă cu cel puțin 30%. Acțiunile prevăzute în acest scop vizează, în primul rând, susținerea responsabilității și a responsabilizării în funcția publică prin transparentizarea informațiilor de interes public, mai ales în domenii sensibile, respectiv, achiziții publice, investiții publice, rezultatele detaliate (plăți) ale execuțiilor bugetare, evaluările preliminare și analizele detaliate ale impactului politicilor publice, rapoartele de monitorizare și evaluare ex-post a politicilor publice. Va fi consolidat statutul și rolul consilierului de etică, concomitent cu dezvoltarea capacităților instituționale de implementare a mecanismelor de consiliere pe probleme de etică, vor fi introduse reguli actualizate privind conduita și în baza unor criterii și proceduri clare, până în 2017, vor fi definite așa-numitele funcții sau posturi care pot fi considerate sensibile și va fi stabilit un sistem coerent de evidență și manageriat al acestora.


Comenteaza acum

Alte stiri

23 septembrie 2016

Olt: Acţiuni pentru siguranţa cetăţenilor

În perioada următoare, aproximativ 150 de jandarmi vor fi angrenaţi zilnic în misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii şi siguranţei publice, precum şi de pază şi protecţie instituţională. Jandarmii vor acţiona în sistem integrat în cadrul ...

Sumarul ediției de miercuri, 27 iulie 2016

Actualitate

» No Antidote lansează un nou videoclip
» Gânduri în clar-obscur, surprinse în fotografii
» Colegiul Militar de la Craiova continuă “recrutările”
» Toaletele instituţiilor publice, prea puţin folosite
» Ultima zi de examen la UMF Craiova
» Muzeul Tezaurului de la Tismana
» Profesori de 10, fara post titularizabil
» Blocaţi temporar în parcarea subterană
» ASF a decis retragerea autorizației de funcționare pentru Carpatica Asig
» România, zguduită de două cutremure
» Decizie finală a CNATDCU: Victor Ponta a plagiat
» Ruxandra Draghia-Akli, numită director general-adjunct al DG RTD din cadrul Comisiei Europene
» Guvernul a aprobat Strategia pentru dezvoltarea funcției publice (SDFP) pentru 2016-2020
» Transportatorii de mărfuri şi persoane verificaţi de către poliţiştii de la Rutieră
» Asigurarea unui cadru instituțional și de management în administrație stabil, cuprinzător, coerent și transparent
» Sindicatele din sănătate sunt așteptate la o nouă rundă de negocieri cu Ministerul Sănătății
» Alertă de securitate pe aeroportul din Geneva, în urma unui apel telefonic
» Zeci de mii de persoane au fost evacuate în California din cauza incendiilor de vegetaţie
» Informaţii utile absolvenţilor promoţiei 2016
» Lista neagră a pesticidelor din Uniunea Europeană
» OUG privind votul românilor din Diaspora, în dezbatere publică până la mijlocul lui august
» Premierul britanic, în vizită la Varșovia pentru a discuta situația polonezilor din Regat
» 11 candidaţi pe un loc la Academia de Poliţie
» Lucrări pe A2 Bucureşti – Constanţa
» Restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri naţionale
» Wizz Air reduce astăzi cu 20% tarifele pe toate rutele
» Dacian Cioloș împlinește astăzi 47 de ani
» Ministerul Justiţiei a lansat consultarea publică pentru reducerea supraaglomerării din penitenciare
» Contestația lui Ponta la decizia de plagiat a fost respinsă

Dolj

» Se opreşte apa potabilă în mai multe localităţi din Dolj şi Gorj
» Începe a patra campanie de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor din acest an
» Dolj: Prinşi conducând fără permis
» Şoferi blocaţi temporar în parcarea subterană din Craiova
» Dolj: Posesor de mandat în spatele gratiilor

Gorj

» 50 de tineri din 6 ţări vor veni în judeţul Gorj
» Târgu Jiu: Spectacol dedicat minorităţilor
» Gorj: Continuă căutările fetiţei dispărute în Jiu
» Gorj: Daniel Antonie a scăpat de măsura controlului judiciar
» Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre Pandurii Târgu Jiu – Maccabi Tel Aviv

Olt

» Olt: Exercițiu accident naval pe fluviul Dunărea

Mehedinţi

» Poliţiştii rutieri mehedinţeni în acţiune
» Măsuri de protecție socială pentru salariații disponibilizați de la RAAN Drobeta Turnu Severin
» Acţiuni de prevenţie în localităţile mehedinţene Cujmir şi Punghina

Vâlcea

» Noi reglementări de circulaţie în zona centrală a municipiului Râmnicu Vâlcea

Sport

» Fotbal / Pandurii Târgu Jiu l-a cooptat și pe George Țucudean
» Handbal (f) / Selecționerul României vrea o echipă mult mai puternică la JO 2016 decât la CM 2015
» Fotbal / CS Universitatea Craiova, pusă la soare de LPF
» Roger Federer încheie prematur sezonul 2016
» Fotbal / Golgheterul Ligii a II-a din sezonul trecut va evolua la Pandurii
» Simona Halep s-a calificat în optimile turneului de la Montreal

Top