9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Agriculturii pregăteşte un ajutor financiar pentru apicultori în limita a patru milioane de euro

Ministerul Agriculturii pregăteşte un ajutor financiar pentru apicultori în limita a patru milioane de euro

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) pregăteşte un ajutor financiar în limita a patru milioane de euro pentru apicultorii care au înregistrat pierderi din cauza vremii nefavorabile din acest an, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul de resort, Achim Irimescu.

‘Încercăm să-i ajutăm pe apicultori în acest an şi în principiu vom putea acorda un ajutor financiar de 15 lei pe stup. Încă analizăm, dar cred că vom putea aloca în jur de 4 milioane de euro pentru sector. Din datele transmise de apicultori, au fost afectate în acest an de condiţiile meteo nefavorabile între 1,2 şi 1,4 milioane de familii de albine’, a precizat Irimescu.

Potrivit sursei citate, sprijinul pentru apicultori va veni după rectificarea bugetară, anunţată pentru finele lunii iulie, începutul lunii august, alte domenii vizate de un posibil sprijin financiar fiind sectorul cărnii de porc şi cel pentru achiziţia de material genetic pentru reproducţia la ovine şi caprine.

Încă din luna mai, apicultorii români au solicitat sprijinul Ministerului Agriculturii pentru a face faţă ‘situaţiei disperate’ din acest an, în care ploile excesive şi vremea nefavorabilă au redus semnificativ producţia de miere şi au afectat familiile de albine. Ei au susţinut că 2016 va fi un ‘an dezastruos’, unul dintre cei mai slabi din ultimii 30 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS