19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSindicaliştii doljeni încep protestele

Sindicaliştii doljeni încep protestele

Salariaţii din domeniul bugetar şi Poşta Română din judeţul Dolj vor începe acţiuni de protest astfel: joi 12.05.2016,  între orele 11.00 – 13.00, un număr de 500 de membri vor picheta sediul Prefecturii Dolj urmat de un marş pe traseul Piaţa Prefecturii – Universitate şi retur.

Principalele nemulțumiri fiind:
– Neaprobarea, de către Guvernul României, a proiectului Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, elaborat pe baza Memorandumului aprobat de premierul Dacian Cioloș în data de 12.01.2016. Proiectul propus de Ministerul Muncii, în urma discuțiilor dintre grupul interministerial și reprezentanții instituțiilor bugetare,  urma să elimine actualele inechităţi şi dezechilibre din salarizarea personalului din sectorul public. Cu toate acestea, Guvernul Cioloș nu l-a înaintat Parlamentului spre adoptare!
– Modificarea Legii Dialogului Social ;
– Modificarea Legii Contractelor Colective de Muncă ;
– Neadoptarea unor măsuri legislative care să conducă la depolitizarea funcțiilor de conducere din învățământ şi din alte domenii bugetare şi Poşta Română;
– Nealocarea a 6% din PIB pentru educaţie (prevazută în Legea Educației Naționale, nerespectată de toate Guvernele din ultimii ani, prevedere care ar rezolva multe dintre disfuncționalitățile cu care se confruntă sistemul educațional românesc, inclusiv salarizarea resursei umane);
– Neacordarea la timp şi în sumă integrală a titlurilor executorii pe Legea Nr. 221 şi Legea Nr. 330;
– Nedecontarea, în integralitate, de către toate autoritățile publice locale, a cheltuielilor pentru naveta la şi de la locul de muncă a cadrelor didactice şi a personalului didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar de stat.
– Blocarea procesului de debirocratizare a învăţământului preuniversitar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS