14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBashar al-Assad anunţă organizarea de alegeri parlamentare în Siria pe 13 aprilie

Bashar al-Assad anunţă organizarea de alegeri parlamentare în Siria pe 13 aprilie

Preşedintele sirian, Bashar al-Assad, a convocat alegeri parlamentare în Siria pentru data de 13 aprilie, anunţa, luni, un comunicat al preşedinţiei, potrivit Mediafax.
Potrivit unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU adoptată în luna decembrie a anului trecut în vederea restabilirii păcii în ţară prin încetarea confruntărilor între forţele regimului Assad şi grupările rebele izbucnite din 2011, organizarea de alegeri parlamentare şi prezidenţiale este o condiţie necesară care trebuie îndeplinită în perioada de tranziţie de 18 luni agreată de cele două tabere.

Ultimele alegeri parlamentare din Siria s-au desfăşurat în 2012 şi sunt organizate o dată la patru ani. Dat fiind că mandatul Parlamentului sirian expiră în luna mai a acestui an, Assad trebuia să convoace alegeri parlamentare până la această dată, şi nu doar în baza acordului cu opoziţia siriană convenit în decembrie, mediat de ONU.

Anunţul a venit la câteva ore după ce Rusia şi Statele Unite au convenit asupra încetării temporare a confruntărilor în Siria, armistiţiu care va intra în vigoare de sâmbăta viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS