8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 180 de persoane au murit în Ucraina din cauza gripei porcine de la finalul lunii septembrie

Peste 180 de persoane au murit în Ucraina din cauza gripei porcine de la finalul lunii septembrie

O sută optzeci şi patru de persoane au murit în Ucraina din cauza virusului H1N1, care provoacă gripa porcină, după declanşarea epidemiei la finalul lunii septembrie, a anunţat, astăzi, Ministerul ucrainean al Sănătăţii, fără a lua în calcul cazurile de deces înregistrate în estul separatist al ţării, potrivit Mediafax. O femeie însărcinată şi trei copii se numără printre victimele gripei porcine, a informat o sursă din cadrul ministerului.

Începând cu data de 28 septembrie, în Ucraina au fost înregistrate 220 de decese cauzate de gripă. Dintre acestea, 34 de cazuri au fost puse în legătură cu virusul atipic A şi două cu virusul B, potrivit aceleiaşi surse.

Aceste statistici nu iau în calcul teritoriile din estul separatist prorus al Ucrainei aflat sub controlul rebelilor, unde epidemia este de asemenea, prezentă.
O sută optzeci şi patru de persoane au murit în Ucraina din cauza virusului H1N1, care provoacă gripa porcină, după declanşarea epidemiei la finalul lunii septembrie, a anunţat, luni, Ministerul ucrainean al Sănătăţii, fără a lua în calcul cazurile de deces înregistrate în estul separatist al ţării.
Regiunea cea mai afectată, unde au murit 38 de persoane este Odesa (sud), urmată de Harkov (est) şi Vinnitsa (centru).

„În acest an, a fost înregistrată o creştere a numărului de bolnavi după mai mulţi ani când făceam faţă aceluiaşi virus, împotriva căruia majoritatea oamenilor îşi dezvoltaseră imunitatea”, a explicat sursa din cadrul Ministerului Sănătăţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS