6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFranţa restricţionează transfuziile de sânge, pentru a preveni răspândirea virusului Zika

Franţa restricţionează transfuziile de sânge, pentru a preveni răspândirea virusului Zika

Pentru a preveni răspândirea virusului Zika, turiştii care se întorc în Franţa din zonele de răspândire a virusului Zika nu vor putea dona sânge decât după 28 de zile de la întoarcerea lor pentru a evita riscul transmiterii virusului prin transfuziile de sânge.

Anunțul a fost făcut de către ministrul francez al Sănătăţii, Marisol Touraine, care a adăugat şi că, în Franța, 18 cazuri de febră Zika au fost înregistrate în rândul turiştilor, conform Mediafax.

Zika a fost declarată urgenţă medicală globală săptămâna trecută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, după ce tot mai multe cazuri s-au înregistrat în America. Decizia de a restricţiona donarea de sânge în Franţa vine după ce Brazilia a anunţat săptămâna trecută că a înregistrat două cazuri de transmitere a virusului Zika prin transfuzii de sânge care proveneau de la donatori infectaţi.

Virusul se transmite, de regulă, prin înţepătura ţânţarilor din special Aedes. Recent, specialiștii au anunțat, însă, că o persoană din Dallas a fost infectată cu virusul Zika după ce a întreţinut relaţii sexuale cu o altă persoană care a călătorit în Venezuela, unde virusul este prezent şi se răspândeşte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS