6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlertă cu bombă în Paris. Cinci licee au fost evacuate

Alertă cu bombă în Paris. Cinci licee au fost evacuate

Cinci licee din Paris au fost evacuate, joi, din cauza unor ameninţări telefonice, la două zile după ce şase instituţii şcolare au fost vizate de o alertă cu bombă, informează publicaţia Le Figaro.
„Elevii din liceele Charlemagne, Condorcet, Helene Boucher, Louis Le Grand şi Victor Hugo au fost duşi la adăpost potrivit forţelor de ordine din fiecare unitate. Poliţiştii au securizat instituţiile”, a indicat Academia din Paris. „Este vorba despre ameninţări telefonice şi ne de alerte cu bombă”, a precizat aceeaşi sursă.
Marţi, liceele Condorcet, Charlemagne, Louis le Grand au mai fost vizate de ameninţări, alături de alte trei instituţii şcolare – Fenelon, Montaigne şi Henri-IV -, fiind evacuate din cauza unor apeluri anomine care indicau existenţa unor explozibili în instituţiile respective. Dar alerta cu bombă a fost ridicată în aceeaşi zi, în cursul după-amiezei.

Nivelul de securitate în Franţa a crescut pe fondul atentatelor teroriste din Paris de pe 13 noiembrie, în care au murit 130 de persoane, atacul fiind revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS