Măsuri de suplimentare a personalului poliției de frontierăInspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) a anunţat că în perioada următoare se prefigurează creșteri ale traficului de persoane și mijloace de transport la frontieră și că au fost luate măsuri de suplimentare a personalului poliției de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere.

În perioada următoare cetățenii români stabiliți în străinătate și cetățenii străini aflați în vizită în țara noastră se reîntorc în țările de reședință, motiv pentru care, în punctele de trecere, în special la frontiera de vest, se prefigurează creșteri ale traficului de persoane și mijloace de transport pe sensul de ieșire din țară, potrivit IGPF.

De asemenea, și la frontiera cu Republica Moldova se estimează creșteri ale traficului, în special pe sensul de intrare în țară, din cauza numărul mare de persoane care vin să petreacă în România sărbătorile de iarnă pe rit vechi, dar și de întoarcerea studenților din R. Moldova în marile centre universitare din țara noastră.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliția de Frontieră Română a luat toate măsurile necesare astfel încât tranzitul să se efectueze în condiții normale. În acest sens, au fost dispuse măsuri organizatorice de suplimentare a personalului poliției de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcție de dinamica valorilor de trafic. De asemenea, va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei și în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configurației acestora.

IGPF informează că șefii polițiilor de frontieră din Romania și Ungaria au convenit să dispună măsuri comune de fluidizare a traficului prin punctele de frontieră de la granița dintre cele doua state, în condițiile controlului comun care se face la intrarea în spațiul Schengen.

De asemenea, în această perioadă Poliția de Frontieră Română, în cooperare cu celelalte instituții care au atribuții în punctele de trecere a frontierei, a intensificat controalele asupra cetățenilor din state membre UE și non-UE care tranzitează frontiera atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară, în scopul prevenirii trecerii frontierei de către persoane, provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activități ce reprezintă o amenințare reală la adresa securității interne și externe.


Poliția de Frontieră recomandă în continuare participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

IGPF mai recomandă accesarea aplicației on-line ‘Media timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei deschise traficului internațional’ la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ unde se pot vizualiza punctele de trecere a frontierei, care sunt marcate, în funcție de trafic și timpii de așteptare, în culori diferite. Timpii de așteptare sunt actualizați în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-și reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Potrivit IGPF, în luna decembrie a acestui an, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 4.100.000 de persoane, din care 3.500.000 au fost cetățeni aparținând U.E. Comparativ cu luna decembrie a anului 2014, când frontiera a fost tranzitata de 2.980.000 persoane, se constata o creștere de 37%. Dintre acestea, aproximativ 2.300.000 treceri au fost pe sensul de intrare în țară (2.000.000 cetățeni U.E. și 300.000 cetățeni non-U.E.).

Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere din vestul țării și cele aeroportuare. Astfel, prin punctele de trecere de la frontiera comună româno-ungară au trecut granița, în ultima lună a anului trecut, peste 1.824.000 persoane, iar prin cele aeroportuare peste 887.000 persoane.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 2 ianuarie 2016

Actualitate

» Prognoza meteo pentru următoarele zile. Vin ninsorile
» Papa Francisc a deschis cea de-a cincea Poartă Sfântă
» Cel puţin 31 de oameni şi-au pierdut viaţa în inundaţiile catastofale din Statele Unite
» Măsuri de suplimentare a personalului poliției de frontieră
» Tamponare pe A1, Bucureşti-Piteşti. Un autoturism a luat foc
» Vreme nefavorabilă în Croaţia
» Marinari români transportaţi de urgenţă cu elicopterul la spitale din străinătate
» Român condamnat la 44 de ani de închisoare în Spania
» Românii au 12 zile libere în acest an
» Cod galben de ninsori şi ger în sud-vestul ţării
» A murit actorul George Alexandru
» Șoferi depistați sub influența băuturilor alcoolice
» Atac kamikaze soldat cu cel puţin 4 morţi
» Parlamentarii vor să modifice iar Codul rutier
» Amenzile auto cresc cu 20%
» TVA de 20% și accize eliminate
» Aleșii vor să-i scutească de impozitul pe venit pe cei din cercetare
» Natalie Cole a murit la vârsta de 65 de ani

Olt

» Olt- Bărbat mort în incendiu

Sport

» Tenis – Rafael Nadal a câştigat turneul demonstrativ de la Abu Dhabi
» Tenis – Ferrer a câştigat finala mică de la Abu Dhabi
» Tenis – Tecău şi Rojer vor întâlni perechea Erlich – Fleming, în primul tur la Doha
» Tenis – Patricia Ţig, învingătoare în runda inaugurală a calificărilor la Shenzhen
» Tenis – Tecău vrea mai multe meciuri alături de Mergea pentru a fi în formă la JO de la Rio
» Fotbal – Cosmin Olăroiu, cel mai bun antrenor din Orientul Mijlociu în 2015
» Tenis – Marius Copil, eliminat în primul tur al calificărilor la Brisbane

Top