20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEmisiile de CO2 stagnează, în ciuda creşterii economiei globale

Emisiile de CO2 stagnează, în ciuda creşterii economiei globale

Emisiile globale de CO2 au început să stagneze după o perioadă de 10 ani în care au crescut rapid, potrivit unui raport din partea Centrului Comun de Cercetare al Comisiei Europene, citat de Science Alert, scrie Mediafax.
Liderii mondiali se vor întâlni, în perioada 30 noiembrie – 11 decembrie 2015, la Paris, unde va avea loc a 21-a Conferinţă a Părţilor la Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP 21), ocazie cu care va fi semnat un nou acord internaţional privind schimbările climatice şi pentru a se menţine încălzirea globală sub 2 grade Celsius.

Potrivit celor mai recente estimări, emisiile de CO2 în 2014 au stagnat aproape complet, în creştere cu doar 0,5 la sută comparativ cu 2013. Stagnarea a devenit pronunţată în ultimii ani, după creşteri de doar 1,5 la sută în 2013 şi 0,8 la sută în 2012, informează Science Alert.

Având în vedere că emisiile globale de CO2 au crescut, în medie, cu circa 4 la sută pe parcursul ultimului deceniu, în acest context încetinirea este o realizare remarcabilă. Dar oamenii de ştiinţă care sunt autorii studiului au declarat că este prea devreme pentru a spune că este o tendinţă generală, subliniind că lucrurile sunt în flux – şi că nu toate ţările înregistrează scăderi ale emisiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS