11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSituaţia răniţilor din Colectiv: 127 sunt internaţi, dintre care 65 în stare critică

Situaţia răniţilor din Colectiv: 127 sunt internaţi, dintre care 65 în stare critică

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat, vineri, la o săptămână de la producerea tragediei, că 127 de pacienţi mai sunt internaţi, dintre care 65 sunt în stare critică.
Între timp, la IML a fost identificată „victima 31”, adică bărbatul care a murit luni, la Spitalul de Arşi. Avea 44 de ani, nu avea familie, iar de înmormântare se vor ocupa câţiva prieteni. Starea evoluează de la ora la oră şi se poate schimba şi în mai bine şi în mai rău în multe situaţii. Până acum, putem vorbi de o evoluţie lineară pentru majoritatea dintre ei. Mulţi dintre ei au depăşit perioada prognozată destul de pesimistă de început, însă intră într-o etapă la fel de dificilă de acum încolo. Se acţionează cu echipe multidisciplinare şi echipe multinaţionale. O primă echipă de medici străini, de la Spitalul Militar din Bruxelles, a sosit joi în ţară. Ea este formată dintr-un medic anestezist şi un medic chirurg. Aceştia vor evalua situaţia şi vor selecta cazurile care pot fi preluate în Belgia pentru tratament.
S-a luat legătura cu mai multe ambasade pe parcursul ultimelor zile şi s-au primit oferte de primire a pacienţilor în spitalele de arşi.  Belgia, Olanda şi Germania au oferit un număr de paturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS