17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUcraina: Bilanțul naufragiului din Marea Neagră a crescut la 14 morți

Ucraina: Bilanțul naufragiului din Marea Neagră a crescut la 14 morți

Două noi trupuri neînsuflețite au fost găsite duminică după naufragiul unei nave cu pasageri în Marea Neagră, în apropiere de Odesa, în sudul Ucrainei, bilanțul ridicându-se astfel de la 14 morți, a anunțat poliția ucraineană.

„Cele două persoane care erau date dispărute au fost găsite moarte”, a precizat pentru AFP poliția din regiunea Odesa.

În total, 36 de persoane se aflau la bordul navei Ivolga, dintre care trei membri ai echipajului, când aceasta s-a răsturnat sâmbătă după-amiază nu departe de coastă, în apropiere de satul Zatoka, situat la circa 50 de km de Odesa.

Precedentul bilanț era de 12 morți, 23 de persoane salvate și o persoană dispărută.

Însă Serviciul de stat pentru situații de urgență, precum și guvernatorul regiunii, fostul președinte georgian reformator Mihail Saakașvili, l-au revizut apoi, anunțând 22 de persoane salvate și două dispărute.

Mai multe cauze sunt luate în considerare pentru a explica această dramă, în special o furtună puternică, dar și faptul că nava era supraîncărcată și nu dispunea de veste de salvare.

Potrivit Ministerului Infrastructurii, nava putea transporta cel mult 12 pasageri și trei membri ai echipajului. La bord se aflau însă 36 de persoane.

„Cred că putem spune că (accidentul) este consecința directă a unei neglijențe totale și a unei atitudini absolut criminale din partea echipajului navei și a serviciilor însărcinate să împiedice apariția unor astfel de lucruri”, a declarat Mihail Saakașvili, într-o conferință de presă.

Căpitanul navei a fost deja arestat, a anunțat David Sakvarelidzé, procurorul regiunii Odesa.

A fost deschisă de asemenea o anchetă privind încălcarea regulilor de securitate.
Duminică a fost decretată zi de doliu național în regiunea Odesa. Președintele Petro Poroșenko a transmis pe contul său de Twitter condoleanțe apropiaților victimelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS