17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn nou bilanţ după prăbuşirea macaralei gigant peste Moschea Sfântă din Mecca

Un nou bilanţ după prăbuşirea macaralei gigant peste Moschea Sfântă din Mecca

Un nou bilanţ a fost dat de autorităţi după prăbuşirea unei macarale peste Moscheea Sfânta din Mecca, în vestul Arabiei Saudite, cu zece zile înaintea începutului marelui pelerinaj musulman, potrivit unui bilanţ oficial, citat de Reuters şi AFP.  Cel puţin 107 de persoane au fost ucise vineri şi alte 238 de persoane au fost rănite, a precizat apărarea civilă saudită.

Înregistrările video şi fotografiile postate pe reţelele sociale arătau numeroase victime pline de sânge pe podeaua din incinta moscheii.

Această moschee din Mecca este considerată cel mai sfânt loc al islamului şi locul unde se desfăşoară pelerinajul anual (haj) la care orice musulman trebuie participe măcar o dată în viaţă.

Potrivit relatărilor de la faţa locului, în momentul incidentului oraşul Mecca era afectat de o furtună, iar moscheea era plină de lume, vinerea fiind pentru musulmani zi de odihnă şi rugăciune.

Macaraua era folosită la lucrări de restaurare şi extindere a monumentului, unde pe 21 septembrie va începe pelerinajul anual.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS