9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 130 de persoane au fost puse sub supraveghere judiciară doar în ultima săptămână

Peste 130 de persoane au fost puse sub supraveghere judiciară doar în ultima săptămână

Poliţia Română a anunţat că, în ultima săptămână, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 134 de persoane şi au fost înregistrate 23 de  înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară, dispuse iniţial, cu alte măsuri.

Astfel, în perioada 21 – 28 august, la nivel naţional au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 134 de persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse. Poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 31 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, faţă de 101 persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar, iar față de 2 persoane a fost dispusa măsura controlului judiciar pe cauțiune.
În ultima săptămână, la nivel naţional, au fost înregistrate 23 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri. Astfel, măsura controlului judiciar dispusă iniţial a fost înlocuită cu măsura arestării preventive (în 8 de cazuri), cu măsura asistării zilnice (într-un caz), în condamnare cu suspendare (în 2 cazuri) şi executarea pedepsei închisorii ( 6 cazuri). De asemenea, din control judiciar pe cauțiune în mandat de executare a pedepsei închisorii (un caz), din arest la domiciliu în arestare preventivă (3 cazuri) și în mandat de executare a pedepsei închisorii (în 2 cazuri).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS