10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Pe 25 septembrie se organizează bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

Mehedinţi: Pe 25 septembrie se organizează bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mehedinţi va organiza în data de 25 septembrie Bursa Locurilor de Muncă pentru absolvenţii diferitelor instituţii de învăţământ. Bursa se va desfăşura la ora 9.30, în Drobeta Turnu Severin, la Hotel Continental (Parc), bd Carol I nr 2.
Totodată, în funcţie de locurile de muncă ce vor fi depistate, se va încerca organizarea de burse ale locurilor de muncă pentru absolvenţi şi la punctele de lucru ale instituţiei noastre din Orşova, Strehaia, Baia de Aramă, Vânju Mare şi Cujmir.
În vederea informării atât a celor interesaţi în mod direct (absolvenţi, şomeri, agenţi economici) cât şi a opiniei publice din judeţ despre organizarea acestui târg de locuri de muncă au fost realizate materiale publicitare, invitaţii de participare, chestionare pentru solicitanţii de locuri de munca şi angajatori.
AJOFM Mehedinţi face cunoscut faptul că, în baza Legii nr 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, se subvenţionează locurilor de muncă pentru angajatorii care încadrează absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ, şomeri peste 45 de ani sau părinţi unici întreţinători ai familiilor monoparentale, persoane cu dizabilităţi, persoane care mai au cel mult 5 ani până la pensie, pe diferite perioade de timp, pentru fiecare angajat primindu-se o sumă a cărei valoare este raportată la un  indicator social de referinţă.
Aşadar, pentru depistarea unui număr cât mai mare de locuri de muncă, dintr-o gamă cât mai diversă de meserii ( din diferite domenii de activitate ) şi care să fie oferite participanţilor la acest târg de locuri de muncă, salariaţii AJOFM Mehedinţi vor începe acţiunea de contactare a agenţilor economici, aceştia urmând să primească o invitaţie de participare şi un formular de ofertă de locuri de muncă vacante .
În contextual socio-economic actual, în care criza economică a afectat puternic judeţul Mehedinţi, angajatorii care au locuri de muncă vacante sunt rugaţi să participe la această bursă a locurilor de muncă din judeţ.
La acest târg de locuri de muncă sunt aşteptaţi să participe atât absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ cît şi alte persoane care se află în căutarea unui loc de muncă .
Informaţii suplimentare privind modul de organizare şi defăşurare a acesteia pot fi obţinue de la sediul instituţiei noastre din Drobeta Turnu Severin, bd Carol I nr 3, etaj 2, camera 30, unde se pot depune şi ofertele privind locurile de muncă vacante care vor fi oferite în cadrul acestui târg de locuri de muncă .

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS