17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConducerea TVR a revocat decizia privind reducerea timpului de lucru şi a salariilor angajaţilor

Conducerea TVR a revocat decizia privind reducerea timpului de lucru şi a salariilor angajaţilor

Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a revocat, astăzi, decizia sa recentă prin care timpul de lucru al angajaţilor instituţiei trebuia să fie redus de la 5 la 4 zile pe săptămână şi, în consecinţă, salariile urmau să fie reduse cu aproximativ 20%, scrie Mediafax.

Astfel, membrii CA al SRTv au anulat una dintre propriile decizii pe care o luaseră în şedinţa din 28 iulie, după cum au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, mai multe surse din Televiziunea Română. Pe de altă parte, decizia a fost luată pe fondul protestelor angajaţilor TVR. Peste 300 de angajaţi ai Televiziunii Române s-au strâns din nou, miercuri, începând cu ora 11.00, în curtea televiziunii publice, au precizat sursele citate. Angajaţii TVR sunt îngrijoraţi de situaţia instituţiei şi de deciziile din 28 iulie ale CA al SRTv, care prevedeau atât reducerea timpului de lucru şi, implicit, a salariilor angajaţilor, cât şi începerea discuţiilor în vederea concedierilor colective. Măsura privind reducerea timpului de lucru al angajaţilor TVR şi a salariilor acestora ar fi trebuit implementată de la 1 august, după cum a decis iniţial CA al TVR, însă, potrivit mai multor surse, acest lucru nu era posibil, având în vedere că nu au fost parcurse toate procedurile necesare în acest sens.

În cazul restructurării de personal, nu a fost stabilit câte persoane ar urma să fie concediate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS