17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParlamentul Republicii Moldova se va reuni joi pentru a supune la vot echipa premierului desemnat Valeriu Streleț

Parlamentul Republicii Moldova se va reuni joi pentru a supune la vot echipa premierului desemnat Valeriu Streleț

Valeriu Streleț a fost desemnat pentru funcţia de premier al Republicii Moldova (Foto: wikimedia.org)
Valeriu Streleț a fost desemnat pentru funcţia de premier al Republicii Moldova (Foto: wikimedia.org)

Parlamentul Republicii Moldova se va reuni joi în sesiune plenară, pentru a supune la vot echipa guvernamentală a premierului desemnat Valeriu Streleț, informează Agerpres.ro citând agenția Unimedia. Decizia a fost luată astăzi, în cadrul ședinței Biroului Permanent al Parlamentului.

Președintele Nicolae Timofti a semnat ieri seară un decret prin care l-a desemnat pe Valeriu Streleț în funcția de premier. Streleț este a doua opțiune a Partidului Liberal Democrat (formațiune căreia îi revine funcția de premier conform acordului de constituire a Alianței pentru Integrare Europeană-3), după ce candidatura ministrului în exercițiu al educației, Maia Sandu, nu a fost agreată de celelalte două partide din coaliție – Partidul Democrat și Partidul Liberal.

Valeriu Streleț, în vârstă de 45 de ani, este deputat din partea Partidului Liberal Democrat și considerat unul dintre cei mai bogați parlamentari din legislativul de la Chișinău. El și-a anunțat ieri obiectivele și prioritățile pentru viitorul mandat, între acestea numărându-se relansarea negocierilor cu FMI și cooptarea unei misiuni a UE pentru reformarea justiției din Republica Moldova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS