11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRectificarea bugetară diminuează bugetele de la Transporturi şi Sănătate

Rectificarea bugetară diminuează bugetele de la Transporturi şi Sănătate

Finanţele, Munca şi Internele sunt printre ministerele câştigătoare la rectificarea bugetară, în timp ce Transporturile şi Sănătatea se vor vedea cu bugetele diminuate, reiese din proiectul de ordonanţă privind rectificarea bugetară
Finanţele primesc cele mai mari sume în urma rectificării – 712 milioane la capitolul Acţiuni Generale şi 530 de milioane de lei dedicate în principal hotărârilor CEDO şi despăgubirilor aferente procesului de restituire a proprietăţilor. Ministerul de Interne primeşte 565,7 milioane de lei. Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor va avea în plus 305 milioane de lei.
La Ministerul Muncii, bugetul câştigă peste 1,22 miliarde de lei, în principal pentru plata alocaţiilor de stat pentru copii majorate, a pensiilor şi indemnizaţiilor, concomitent cu diminuarea transferurilor de echilibrare către bugetul asigurărilor sociale de stat şi bugetul asigurărilor pentru şomaj cu 1,07 miliarde de lei, influenţa per sold fiind de plus 148,1 milioane de lei.
În schimb, la Ministerul Transporturilor, bugetul se reduce cu 985 de milioane de lei. Ministerul Sănătăţii pierde, şi el, la rectificare, conform proiectului, 613,9 milioane lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS