6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024

Astăzi este Ziua SUA

Ziua Independenței, cunoscută și ca 4 iulie, este o sărbătoare federală în Statele Unite, care comemorează adoptarea Declarației de independență de pe 4 iulie 1776, în care a fost declarată independența față de Regatul Marii Britanii. Ziua Independenței a fost sărbătorită ieri şi la Ambasada SUA din România.

„Avem multe de sărbătorit anul acesta: 135 de ani de relaţii diplomatice între Statele Unite şi România, 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial şi 150 de ani de la sfârşitul Războiului Civil din SUA. Fiecare dintre acestea are propria semnificaţie istorică şi ne bucurăm că vă aflaţi alături de noi pentru a le sărbători. În urmă cu 239 de ani, în 1776, fondatorii ţării noastre au adoptat Declaraţia de Independenţă, creând o naţiune întemeiată pe egalitate şi libertate. În această seară, cinstim această tradiţie a libertăţii americane, de care suntem mândri, şi personalităţile excepţionale pe care aceasta le-a format”, şi-a început discursul însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti, Dean Thompson.

Pentru a ilustra această tradiţie, Ambasada SUA a ales drept temă a petrecerii de anul acesta sintagma „Să triumfe libertatea” din cântecul „America”, sintagmă menţionată de Martin Luther King Jr. în faimosul său discurs „I have a dream”, în care a cerut egalitate universală.

La petrecerea aniversară a participat şi preşedintele Klaus Iohannis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS