9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 2.000 de oameni au protestat pe străzile din Bucureşti pentru a se împotrivi defrişărilor ilegale

Peste 2.000 de oameni au protestat pe străzile din Bucureşti pentru a se împotrivi defrişărilor ilegale

Peste 2.000 de oameni, nemulţumiţi de defrişările ilegale, dar şi de faptul că preşedintele Klaus Iohannis a retrimis în Parlament Codul silvic, au protestat, sâmbătă, pe străzile din centrul Capitalei, mergând în marş spre sediul Guvernului, Palatul Cotroceni şi Ministerul Mediului, informează Mediafax. Protestul a început la ora 16.00, la intrarea în Parcul Herăstrău din Piaţa Charles de Gaulle, şi s-a încheiat după aproape cinci ore, fără a fi înregistrate incidente în timpul mitingului şi pe traseul marşului.

După aproximativ o oră şi jumătate de protest la intrarea în Parcul Herăstrău, manifestanţii s-au pus în mişcare, scandând, printre altele, „Toate partidele au tăiat pădurile” şi „Natura suntem noi”.
Prima oprire a fost în faţa sediului Guvernului, unde unii protestatari, care au venit pe biciclete, s-au învârtit timp de câteva minute în jurul parcării din Piaţa Victoriei, scandând „Hoţii”. Protestatarii au făcut a doua oprire în faţa Palatului Cotroceni, unde au continuat să scandeze, timp de aproximativ 30 de minute, apoi au pornit în marş spre Ministerul Mediului. În jurul orei 20.00, protestatarii au ajuns la Palatul Parlamentului, în zona Parcului Izvor, pe care l-au traversat pentru a ajunge în faţa Ministerului Mediului, unde au ajuns aproximativ 1.500 de oameni. Protestul s-a încheiat în jurul orei 21.00, după ce manifestanţii au scandat şi în faţa sediului Ministerului Mediului mesaje contra tăierilor ilegale de copaci. La protestul din Capitală, care nu a fost autorizat, dar care s-a desfăşurat fără incidente, s-au adunat iniţial aproximativ 1.000 de persoane, însă pe traseul marşului, acestora s-au alăturat şi alţi manifestanţi, numărul protestatarilor depăşind, la un moment dat, 2.000.

Proteste similare au fost în mai multe localităţi, printre care Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Iaşi şi Ploieşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS