14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMicrobuz cu români, implicat într-un accident mortal în Austria

Microbuz cu români, implicat într-un accident mortal în Austria

(Foto: realitatea.net)
(Foto: realitatea.net)

Un român care a încercat să preia controlul unui microbuz condus de prietenul lui a provocat în această dimineaţă un accident mortal pe autostrada A1 din Austria, informează Mediafax.ro. Cei şase români se întorceau acasă dintr-o excursie în Marea Britanie. Potrivit portalului TheLocal.at, şoferul microbuzului, care transporta şase pasageri, a pierdut controlul vehiculului. Maşina a lovit un camion platformă, a derapat şi s-a răsturnat. Unul dintre pasageri, un român în vârstă de 60 de ani, a fost aruncat din vehicul şi a murit, şoferul şi un alt pasager au fost uşor răniţi, în timp ce alţi doi pasageri au fost răniţi grav.

Accidentul s-a produs luni în jurul orei locale 5:00 (6:00 ora României). Bărbatul în vârstă de 29 de ani care stătea pe scaunul din faţă a început să se certe cu şoferul în vârstă de 30 de ani şi l-a atacat fizic, încercând să preia controlul microbuzului. După accident, agresorul a fugit de la faţa locului pe jos, dar a fost localizat şi arestat în cursul după-amiezii cu ajutorul unui elicopter al poliţiei şi o echipă de câini special antrenaţi.

Pe autostradă s-a format o coloană de şapte kilometri, iar două benzi pe sensul de mers către Viena au fost închise. Autostrada a fost redeschisă în jurul orei 7:20 (8:20 ora României).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS