Tradiții bizare de Paște

(Foto: romanialibera.ro)
Autori


Sărbătoarea Învierii lui Iisus Hristos este marcată în lume prin diverse obiceiuri și tradiții. Jurnaliștii de la România Liberă au alcătuit o listă cu câteva dintre cele mai bizare moduri în care Paștele este sărbătorit în lume.

În Cehia și Slovacia, femeile sunt biciuite cu nuiele în a doua zi de Paște. Ritualul nu este menit să provoace durere, ci să aducă femeilor sănătate și fertilitate.

În Filipine, oamenii sunt crucificați simbolic în Vinerea Mare. Filipinezii se lasă biciuiți și urcați pe cruce, deoarece se crede că astfel le vor fi iertate toate păcatele.

În orașul spaniol Sevilia, oamenii se îmbracă în negru și își pun pe capete niște glugi conice imense, în timp ce în Germania se obișnuiește ca ouăle să se agațe în copaci.


De Paște, columbienii preferă carnea de țestoasă în loc de carne de miel, în timp ce în Bermuda oamenii confecționează zmeie, pe care le lansează în văzduh pentru a simboliza ridicarea la ceruri a Mântuitorului.

În Grecia, Paștele este sărbătorit cu focuri de artificii și petarde, iar în Finlanda, această sărbătoare seamănă cu Halloween-ul. Copiii se costumează în vrăjitori, colindă după dulciuri, iar oamenii aprind focuri mari care să-i protejeze de spiritele rele.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de duminică, 12 aprilie 2015

Top