17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopilotul Andreas Lubitz, părăsit de iubită, era depresiv

Copilotul Andreas Lubitz, părăsit de iubită, era depresiv

Copilotul Andreas Lubitz se separase de iubita sa cu care intenţiona să se căsătorească şi trecea printr-o perioadă de depresie în momentul în care în mod deliberat a prăbuşit avionul Airbus A320 pe care îl pilota,  omorând 149 de de persoane.
Această concluzie a fost formulată de anchetatori în urma percheziţiilor efectuate atât în apartamentul din Dusseldorf al copilotului, cât  și în casa părintească din Montabaur. Ofițerii au refuzat să dezvăluie detalii despre descoperirile făcute în aceste locaţii, dar au recunoscut că au făcut o  „descoperire semnificativă” şi nu e vorba de un bilet de adio.

Lubitz a suferit un episod depresiv sever și în 2008 care l-a determinat să întrerupă pregătirea pentru obținerea licenței de pilot, scrie Daily Mail.

Șefii lui Lubitz și-au recunoscut lipsa de vigilență în testarea psihologică a pilotului pe care l-au considerat apt de zbor. Compania a admis că ar fi trebuit să cunoască în amănunt istoricul tulburărilor psihice ale bărbatului care și-a încuiat comandatul în afara carlingii și a intrat în râpele Alpilor cu o viteză de 700 kilometri/oră.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS