11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru două săptămâni în Oltenia și la munte

Prognoza meteo pentru două săptămâni în Oltenia și la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru Oltenia și pentru zona de munte, valabilă în intervalul 16 februarie – 1 martie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, potrivit Mediafax.

În Oltenia, în primele zile ale intervalului prognozat va fi o vreme rece, cu maxime termice de 0…4 grade şi minime de -9…-4 grade, în medie. După data de 20 februarie vremea se va încălzi, chiar semnificativ, astfel că temperaturile se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei, respectiv ziua valori de 7…11 grade şi noaptea de -2…1 grad, regim ce se va menţine, cu mici variaţii, până la sfârşitul intervalului de prognoză. La începutul intervalului vor fi posibile fulguieli, iar după data de 24 februarie creşte probabilitatea de apariţie a ploilor.

Vremea la munte

Intervalul de prognoză debutează cu o vreme rece, chiar geroasă noaptea, urmând a se înregistra maxime de -8..-2 grade şi minime de -14…-8 grade, în medie. În schimb, începând cu data de 20 februarie, temperaturile vor fi în creştere, depăşind regimul termic normal al perioadei. Astfel, vor fi valori pozitive ziua, iar pe timpul nopţilor -6…-4 grade, în medie. Până la sfârşitul celor două săptămâni nu sunt de aşteptat variaţii termice semnificative. În prima săptămână pe areale restrânse vor fi ninsori slabe, trecătoare, apoi va creşte probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor mixte, cu caracter local.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS