6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pentru două săptămâni în Oltenia şi la munte

Temperaturile vor fi scăzute în următoarele zile, dar vremea se va încălzi uşor începând cu 12 februarie, arată prognoza meteo pentru două săptămâni. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, potrivit realitatea.net.

În zona Olteniei, până pe 12 februarie, vremea va fi mult mai rece decât în mod obişnuit, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 0 grade şi a temperaturilor minime în jur de -12 grade, ceea ce semnifică nopţi şi dimineţi geroase în cea mai mare parte a regiunii. Între 13 şi 17 februarie, regimul termic se va apropia treptat de cel normal pentru această perioadă. Astfel, temperaturile maxime, în medie, vor creşte de la 3 la 6…7 grade, iar media temperaturilor minime va urca de la -8 la -3 grade. Pentru intervalul 18 – 22 februarie se estimează menţinerea, cu mici oscilaţii, ale acestor ultime medii diurne şi nocturne, astfel că regimul termic va evolua, în general, în limite normale. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, mai ales sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în perioada 17 – 22 februarie, iar pe 9 februarie, izolat, se pot semnala ninsori slabe.

Vremea la munte

Până pe 13 februarie, media temperaturilor maxime va creşte de la -10 la 2 grade, dar temperaturile minime vor fi mult mai scăzute decât în mod obişnuit, cu o medie între -15 şi -8 grade, ceea ce semnifică nopţi şi dimineţi geroase în toată regiunea. Începând cu data de 14 februarie, regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă. Astfel, temperaturile maxime, în medie, se vor situa între -1 şi 2 grade, iar media temperaturilor minime va fi încadrată între -7 şi -4 grade.
Local vor fi ninsori în general slabe în primele două zile şi din nou, temporar, în cursul celei de-a doua săptămâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS