15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateInstanţa supremă pronunţă azi sentinţa în dosarul privatizărilor strategice

Instanţa supremă pronunţă azi sentinţa în dosarul privatizărilor strategice

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va pronunţa azi sentinţa în dosarul privatizărilor strategice în care au fost condamnaţi foştii miniştri Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy, scrie economica.net.

Magistraţii ÎCCJ au amânat pe 21 ianuarie pentru marţi sentinţa în acest dosar. Procurorul de şedinţă a cerut, pe 17 decembrie 2014, pedepse orientate spre maximul prevăzut de lege, fără a individualiza pedeapsa pentru fiecare inculpat. Tot atunci, avocaţii au susţinut pledoariile finale, care au continuat şi pe 19 decembrie 2014, urmate de ultimul cuvânt al inculpaţilor, care şi-au susţinut nevinovăţia. Dosarul se află în faza de apel, după ce, în decembrie 2013, fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş a fost condamnat la şase ani închisoare cu executare, iar fostul ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei Zsolt Nagy, la cinci ani de detenţie. Şereş a primit cinci ani de închisoare pentru aderare la un grup infracţional şi şase ani închisoare pentru trădare prin transmitere de secrete, urmând ca el să execute pedeapsa cea mai grea, de şase ani. Zsolt Nagy a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru aderare la un grup infracţional.

Alte condamnări: Michal Susak (cetăţean ceh) – 10 ani închisoare, pentru iniţierea unui grup infracţional transnaţional şi pentru complicitate la spionaj; Mircea Călin Flore, senior director CSFB Europe Ltd. Londra, cetăţean româno-englez – 9,6 ani închisoare pentru iniţierea unui grup infracţional transnaţional şi pentru complicitate la spionaj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS