20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia: Trei români suspectaţi că ar fi ucis un politician au fost arestaţi la Roma

Italia: Trei români suspectaţi că ar fi ucis un politician au fost arestaţi la Roma

(Foto: trm.md)
(Foto: trm.md)

Trei imigranţi români au fost arestaţi astăzi în Italia, la Roma, fiind suspectaţi că ar fi tâlhărit şi ucis un politician local, medic pensionat, informează Mediafax.ro citând cotidianul Corriere della Sera. În acelaşi caz este interogată şi o româncă implicată într-o relaţie amoroasă cu victima. Potrivit autorităţilor locale, crima a avut loc în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică în Mentana, o suburbie a Romei. Lucio Giacomoni, un medic pensionat în vârstă de 71 de ani, consilier local şi activist al partidului Forza Italia, a fost găsit mort în baia vilei sale din localitatea Mentana, plin de sânge şi prezentând urme de lovituri în zona feţei. Autorităţile italiene au depistat trei suspecţi români, care au fost plasaţi în arest preventiv după ce asupra lor au fost găsite obiecte furate din casa medicului ucis.

Doctorul, care era divorţat, nu era singur în locuinţă în momentul jafului urmat de crimă. Bărbatul era cu o tânără româncă, audiată în prezent de carabinieri. „A fost un jaf”, le-a spus femeia anchetatorilor.

Primarul localităţii Mentana, Altiero Lodi, a cerut prefectului Romei, Giuseppe Pecoraro, convocarea de urgenţă a Comitetului pentru Ordine Publică, după crima care a şocat întreaga comunitate de la periferia capitalei Italiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS