10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Urmărit internaţional Bogdan Berneanu a ajuns în spatele gratiilor

Craiova: Urmărit internaţional Bogdan Berneanu a ajuns în spatele gratiilor

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj – Compartimentul Urmăriri au pus ieri în executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea privind pe Bogdan Orlando Berneanu de 44 de ani, din Craiova, condamnat la 4 ani pentru comiterea de infracţiuni economice. Bogdan Orlando Berneanu a fost introdus în arestul IPJ Dolj.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj a cerut şi obţinut punerea în urmărire internaţională în noiembrie 2013 a lui Bogdan Orlando Şerban (fost Berneanu), condamnat definitiv la patru ani de închisoare pentru o returnare ilegală de TVA de aproximativ 550.000 de lei de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj.
Jurnaliştii Bogdan Berneanu şi Constantin Pătru au fost condamnaţi definitiv, pe 1 octombrie 2013, la câte patru ani de închisoare, printr-o hotărâre a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Alături de cei doi, instanţa i-a condamnat şi pe Mihai Gavrilă, Simona Mladin şi Vergică Diaconu, toţi cei cinci inculpaţi fiind găsiţi vinovaţi de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare de bani şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Dacă Berneanu şi Pătru au fost condamnaţi la câte patru ani de închisoare, ceilalţi trei inculpaţi au primit câte trei ani de închisoare, însă cu suspendare. După pronunţarea sentinţei, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au trimis hotărârea la Tribunalul Dolj, instanţă care, pe 2 octombrie, a redactat şi trimis IPJ Dolj mandatele de executare a pedepselor în cazul celor doi jurnalişti. Constantin Pătru a ales să se prezinte singur la sediul IPJ Dolj de pe strada Amaradia din Craiova, dar Berneanu nu a fost găsit de poliţişti.
Ulterior, Serviciul de Investigaţii Criminale a solicitat procurorilor şi instanţei de judecată emiterea unui mandat european şi al unuia internaţional de arestare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS