6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVastă remaniere guvernamentală în Australia

Vastă remaniere guvernamentală în Australia

Tony Abbot, prim- ministrul Australiei (wikimedia.org)
Tony Abbot, prim- ministrul Australiei (wikimedia.org)

Premierul australian a efectuat ieri o vastă remaniere guvernamentală, în urma căreia ministrul Imigraţiei, Scott Morrisson, a fost numit la Afaceri Sociale, un schimb considerat drept o promovare pentru a recompensa o politică controversată în domeniul migraţiei, informează Mediafax.ro. „Facem această remaniere guvernamentală pentru a reporni de la zero după un an dificil”, a explicat premierul conservator Tony Abbott. În cursul anului 2014, Guvernul a scăzut în sondaje, deficitul a crescut, în timp ce măsurile de austeritate adoptate pentru a face faţă situaţiei sunt departe de a fi populare.

În 2015, Guvernul australian „vrea să pună în centrul” acţiunilor sale „economia şi bugetul”, a spus Abbott pentru presă. „În cele din urmă, nu reuşeşti nimic fără o economie puternică”, a apreciat el.

Tony Abbott a salutat performanţa ministrului Imigraţiei, care, potrivit unor observatori, ar putea deveni noul şef al Partidului Conservator. Australia aplică o politică foarte restrictivă în materie de imigraţie. Solicitanţii de azil care sosesc pe cale maritimă sunt plasaţi în centre de retenţie din Papua Noua Guinee sau pe insule din Oceanul Pacific, precum Nauru sau Manus. De foarte multe ori, ei nu reuşesc să se stabilească în Australia chiar dacă cererea de azil este aprobată.

Portofoliul Imigraţiei va reveni lui Peter Dutton (Sănătate). Ministrul Apărării David Johnston a fost demis. El era vizat de peste o lună de critici după ce a spus că şantierele navale publice sunt incapabile să „construiască o canoe”. David Johnston a fost înlocuit cu Kevin Andrews, aflat până în prezent la Afaceri Sociale.

Potrivit opoziţiei australiene, această remaniere guvernamentală este un eşec.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS