9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate12 percheziţii la reprezentanții unor companii prestatoare de servicii de protecție și pază

12 percheziţii la reprezentanții unor companii prestatoare de servicii de protecție și pază

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, împreună cu lucrători de poliție din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigare a Fraudelor, au efectuat astăzi 12 percheziții domiciliare în București și pe raza județelor Ilfov și Vrancea, fiind vizate domiciliile persoanelor cercetate în cauză și sediile unor societăți comerciale în vederea combaterii infracțiunilor de evaziune fiscală.

În fapt s-a reținut că persoanele vizate, printre care și reprezentanții unor companii prestatoare de servicii de protecție și pază ar fi creat un circuit infracțional format din mai multe de societăți comerciale prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive derulate în perioada 2009-2014.
Din cercetările efectuate a rezultat că, în contabilitatea societăților comerciale au fost înregistrate achiziții fictive reprezentând servicii care în realitate nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat aproximativ cu 18 milioane de Lei.
În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală. Au fost emise mandate de aducere pe numele a 16 persoane ce vor fi aduse în fața organelor de urmărire penală în vederea audierii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS