20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePe mai multe drumuri din Oltenia carosabilul este acoperit cu zăpadă

Pe mai multe drumuri din Oltenia carosabilul este acoperit cu zăpadă

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a anunţat că la ora 9.15, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau segmente de autostradă cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile.
Traficul rutier se desfăşoară însă în condiţii de iarnă în toate zonele din ţară, pe numeroase drumuri naționale carosabilul fiind acoperit cu un strat de zăpadă amestecat cu material antiderapant ce atinge 2 – 3 centimetri. Cele mai importante dintre acestea sunt DN7 Milcoiu (Vâlcea) – limita cu județul Sibiu, DN65C Ciocâltei – Horezu (Vâlcea), DN64 Drăgășani – Băile Olănești (Vâlcea), DN67 Pietrari – Budești (Vâlcea), DN56 Craiova – Calafat (Dolj), DN65 Slatina (Olt) – limită județul Argeș, DN67C Novaci – Rânca (județul Gorj).
Lucrătorii de la drumuri acționează cu materiale antiderapante.

Având în vedere atenționarea meteorologică de vreme nefavorabilă (cod galben), valabilă până în această seară la ora 22.00, pentru prevenirea unor situaţii nedorite (accidente grave sau blocaje în trafic), se recomandă conducătorilor de autovehicule ca înainte de a porni la drum să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă și să își echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare sezonului rece.
În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste permanent prudenţă, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, în așa fel încât să poată fi evitat orice pericol care ar putea să apară. De asemenea, este necesar să-şi asigure o bună vizibilitate din autovehicul, prin curăţarea parbrizului, lunetei şi geamurilor laterale, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor. Este, de asemenea, absolut necesar ca toţi conducătorii auto să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează pe arterele pe care se circulă îngreunat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS