19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKovesi anunţă extinderea cercetărilor în dosarul şefei DIICOT

Kovesi anunţă extinderea cercetărilor în dosarul şefei DIICOT

"Nu este normal ca faptele să se prescrie și să stăm pasivi fără să luăm o decizie cu privire la vinovăția sau nevinovăția unei persoane", a spus Kovesi (Foto: evz.ro)
În acelaşi timp, Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a anunţat astăzi că în dosarul în care este cerectată şi Alina Mihaela Bica, şefa DIICOT, mai sunt şi alte persoane vizate în anchetă, printre care şi deputatul UDMR Marko Attila,urmărit penal pentru abuz în serviciu.
„Nici DNA, nici DIICOT nu înseamnă un om. Faptul că un procuror este suspectat de fapte de corupţie, nu înseamnă că toţi au comis fapte de corupţie. Îi cunosc pe colegii de-acolo, şi-au făcut treaba, este un corp profesional foarte bun.
Fiecare trebuie să răspundă pentru faptele sale. Momentan sunt doar suspiciuni, e suspectată de infracţiuni de corupţie. Vom formula o propunere de arestare preventivă, bazată pe probele administrate până acum. Aşteptăm decizia instanţei de judecată după această propunere.
În cursul zilei de ieri s-au extins cercetările pentru alte trei fapte de corupţie, cu privire şi la alte persoane. Nu pot să fac publice numele, abia după ce va aduce la cunoştinţă noilor persoane noi vom verifica toate aspectele. Mare parte din probatoriu se bazează pe documente. Au fost persoane care au colaborat, au făcut denunţuri şi au adus la cunoştinţă procurorilor şi alte fapte.
Nu pot să va confirm nici un element, nu cercetăm după calitatea de demnitar sau nu, ci după faptele penale”, a spus Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS