17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCod Galben de ceaţă în judeţele Dolj, Olt şi Gorj

Cod Galben de ceaţă în judeţele Dolj, Olt şi Gorj

Cea mai periculoasă manevră, pe timp de ceaţă, este depăşirea
Cea mai periculoasă manevră, pe timp de ceaţă, este depăşirea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod Galben de ceaţă până la ora 14.00, local în judeţele Dolj, Olt, Gorj inclusiv municipiile Craiova şi Caracal, precum şi drumurile naţionale şi europene aferente se va semnala ceaţă, iar vizibilitatea va scădea local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

Vreme rece în weekend

Sâmbătă pe alocuri va fi ceaţă, posibil asociată cu burniţă, dar la amiază soarele predomină şi maximele zilei pornesc de la 5 grade în nordul Moldovei şi ating 14 grade, izolat, în sud-vest. Iar prin Moldova, Bărăgan şi Dobrogea, vântul este mai alert.

Şi duminică tot rece rămâne vremea, mai ales în regiunile extracarpatice şi în zonele cu ceaţă persistentă din centrul ţării. Soarele este destul de scump la vedere în această zi, norii joşi lasă izolat burniţă peste sudul şi estul ţării, iar, în rest, ceaţa este prezentă la nivel local în zonele joase de relief, cel puţin în primele ore ale zilei. La amiază vor fi aceleaşi 5 grade în nordul Moldovei, în timp ce în Dealurile de Vest se ating 14-15 grade.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS