20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncă un parc fotovoltaic la Târgu Cărbuneşti

Încă un parc fotovoltaic la Târgu Cărbuneşti

La Târgu Cărbuneşti va fi construit încă un parc fotovoltaic, după cel care a fost pus în funcţiune anul acesta şi care se întinde pe 52 de hectare. Investiţia aparţine unei firme germane şi este evaluată la 46 de milioane de euro. Pe lângă cel mai mare parc fotovoltaic din România, unde au fost montate peste 80.000 de panouri solare, la Târgu Cărbuneşti a început investiţia pentru încă un parc. Investiţia se va întinde pe 20 de hectare, din care societatea care a obţinut autorizaţiile de construire de la primărie a cumpărat până acum patru hectare de teren. Lucrările au început deja şi vor continua anul viitor.
„A fost demarată a doua investiţie în realizarea a celui de-al doilea parc fotovoltaic la Târgu Cărbuneşti. Am eliberat deja autorizaţia de construcţie acum două săptămâni. Au şi început lucrările. Au cumpărat patru hectare de teren şi vor mai achiziţiona încă 16 din primăvară încolo. Iată că panourile fotovoltaice se înmulţesc pe zi ce trece atât ca hectare ocupate, cât şi ca putere instalată. O să mai fie angajaţi câţiva oameni care vor mânca o pâine de acolo. Am sprijinit această investiţie din tot sufletul şi am fost foarte operativi la capitolul eliberare avize pentru a se demara cât mai rapid lucrările.
În realizarea lucrărilor la parcul fotovoltaic sunt implicaţi aproape 20 de muncitori“, a declarat Mihai Mazilu, edilul oraşului Târgu Cărbuneşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS