10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateValeriu Zgonea: România sprijină integrarea europeană a Muntenegrului

Valeriu Zgonea: România sprijină integrarea europeană a Muntenegrului

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a avut astăzi o întrevedere cu preşedintele Parlamentului din Muntenegru, Ranko Krivokapic, aflat în vizită oficială în România. Discuţiile dintre cei doi oficiali au vizat stadiul cooperării bilaterale, dinamizarea raporturilor interparlamentare, aspecte legate de consolidarea relaţiilor în toate domeniile de cooperare dintre cele două state şi perspectiva europeană şi euro-atlantică a Muntenegrului.

În cadrul întrevederii, preşedintele Camerei Deputaţilor a ţinut să mulţumească, încă o dată, pentru solidaritatea extraordinară de care au dovadă muntenegrenii în vara acestui an, când a avut loc accidentul din Muntenegru în care şi-au pierdut viaţa zeci de turişti români.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a salutat progresele înregistrate de Muntenegru în cadrul procesului de negocieri cu Uniunea Europeană (UE) şi a exprimat convingerea că autorităţile de la Podgorica vor continua să abordeze cu aceeaşi determinare subiectele de interes pentru Uniunea Europeană. Totodată, Valeriu Zgonea a transmis sprijinul puternic al României pentru integrarea europeană a Muntenegrului şi a exprimat deschiderea deplină pentru a sprijini concret, prin oferirea de expertiză românească, eforturile autorităţilor de la Podgorica în negocierile cu UE şi reformele pe linie NATO.

La rândul său, preşedintele Parlamentului din Muntenegru, Ranko Krivokapic, a vorbit despre relaţiile foarte bune dintre cele două state şi a mulţumit pentru sprijinul constant al României pentru integrarea europeană şi euro-atlantică a Muntenegrului, dar şi pentru susţinerea în cadrul structurilor regionale, subliniind faptul că delegaţia României la Adunarea Parlamentară anuală a OSCE i-a susţinut candidatura pentru ocuparea funcţiei de conducere a acestui for. Ranko Krivokapic a apreciat eforturile şi preocuparea deosebită a preşedintelui Camerei Deputaţilor pentru a consolida cooperarea interparlamentară regională, mai cu seamă în cadrul Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS