11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFranţa: Zboruri anulate, reţeaua feroviară în grevă, joi

Franţa: Zboruri anulate, reţeaua feroviară în grevă, joi

A doua zi de grevă a controlorilor aerieni, care se opun liberalizării spaţiului aerian european, a antrenat miercuri anularea a 1.800 de zboruri în Franţa, unde o întrerupere a lucrului este aşteptată joi în domeniul feroviar, în semn de protest faţă de o reformă a Guvernului, relatează AFP, citată de rtv.net.
Într-un comunicat publicat la prânz, DGAC (Direcţia Generală a Aviaţiei Civile) evocă o „acţiune de grevă excepţională urmată de aproape 100% dintre controlorii aerieni”.
DGAC precizează că a solicitat companiilor aeriene să crească numărul anulărilor de zboruri atât pe aeroporturile pariziene Roissy şi Orly, cât şi pe cele din Beauvais, la nord de Paris, Lyon (centru-est), Nisa (sud-est), Marsilia (sud), Toulouse şi Bordeaux (sud-vest).
„În afară de cele 1.800 de zboruri anulate preventiv astăzi, mai sunt 65 de zboruri care au fost anulate la Roissy şi 60 la Orly”, dintr-o medie de 7.650 de zboruri pe zi, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al DGAC. Centrele navigaţiei aeriene funcţionează la capacitate minimă.
„Ziua se anunţă mai complicată decât ieri”, după ce alte sindicate s-au alăturat acţiunii de grevă, a precizat purtătorul de cuvânt.
Sindicatul Naţional al Controlorilor Traficului Aerian (SNCTA), care a lansat greva marţi, a fost urmat miercuri de mai multe sindicate care aparţin de DGAC (CGT, CFDT, Unsa şi FO), în cadrul unei zile acţiune la nivel european.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS