11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReţea de proxeneţi români, destructurată în Tenerife

Reţea de proxeneţi români, destructurată în Tenerife

O reţea de proxeneţi români a desfiinţată de poliţia din Tenerife, patru bărbați şi o femeie de naţionalitate română fiind arestaţi în urma operaţiunii, informează b1.ro. Patru românce, salvate de autorităţile spaniole, au povestit că au fost agresate de conaţionali, după ce au refuzat să mai cerşească şi, în plus, erau obligate să se prostitueze.

În luna februarie, cele patru victime au cerut ajutorul poliţiei şi au denunţat că au fost agresate de mai mulţi bărbaţi. Ajunse la sediul poliţiei, victimele au declarat că mafia română le obliga, sub ameninţare, să cerşească pe drumurile publice ori să se prostitueze. Banii pe care îi strângeau din aceste activităţi ajungeau direct în mâinile agresorilor. Una dintre ele a povestit că erau folosite şi pentru a transporta ţigări de contrabandă în Spania.

Poliţiştii i-au descoperit pe cei cinci membri ai reţelei. În raport se arată că infractorii îşi atrăgeau victimele cu promisiuni de contracte de muncă şi de ocupare a unor posturi în sectorul hotelier sau în construcţii. Odată ajunse în Tenerife, victimele erau cazate în apartamente închiriate împreună cu membri ai bandei şi erau controlate 24 de ore din 24. Li se spunea apoi că din cauza crizei economice nu puteau primi locurile de muncă promise şi, pentru a plăti cazarea şi transportul, erau nevoite să cerşească. Potrivit poliţiei, victimele munceau peste 12 ore pe zi şi erau permanent controlate de un membru al reţelei, care la sfârşitul zilei le lua toţi banii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS