9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFacultatea de Ştiinţe Sociale a fost desfiinţată

Facultatea de Ştiinţe Sociale a fost desfiinţată

Universitatea din Craiova a început procesul de reorganizare administrativă.
Senatul Universităţii, întrunit în şedinţă luni, 1 aprilie, a luat decizia de a desfiinţa Facultatea de Ştiinţe Sociale, repartizând specializările la alte facultăţi. Geografia a fost preluată de Facultatea de Ştiinţe Exacte, care îşi va schimba denumirea în Facultatea de Matematică şi Ştiinţe ale Naturii. Specializarea Jurnalism a fost integrată în Facultatea de Litere, iar Ştiinţele Politice, Filosofia şi Sociologia au intrat în componenţa Facultăţii de Drept.
Rectorul Universităţii din Craiova a anunţat ieri că procesul de modificare a structurii facultăţilor va continua. „Vor fi desfiinţate toate specializările care sunt clasificate în categorii inferioare şi nu dau randament“, a precizat prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor. Desfiinţarea se va decide după o evaluare internă a programelor şi va urmări, de asemenea, ca un cadru didactic să nu mai predea mai mult de trei discipline. Potrivit rectorului, în prezent există situaţii în care un cadru didactic predă şi 11 discipline la o facultate.
Managerul universităţii susţine că va îndeplini toate obiectivele pe care şi le-a propus în reorganizare, chiar dacă, prin deciziile luate, îi va fi afectată imaginea în rândul colegilor.
Carmen Rusan

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS