10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScăpaţi de ape cu vidanja

Scăpaţi de ape cu vidanja

Străzile oraşului Craiova au ajuns să fie desfundate cu vidanja. Ploile căzute în ultima vreme le-au transformat în canale de scurgere în lipsa canalizării.
Străzi precum Petrila, Homer, Aleea 1 Odessa, Aleea 2 Odessa, Aleea 4 Brestei, Aleea 7 Brestei şi Aleea 3 Teilor sunt zone din cartiere periferice ale oraşului, care la prima ploaie mai mare se inundă, deoarece nu există reţea de canalizare, iar apa se revarsă în curţile localnicilor. Chiar dacă ploile se opresc, apa bălteşte zile întregi. „Am ajuns să intre apa peste noi în curte. Noi nu beneficiem de apă şi canalizare. Mai vin câteodată, când îşi aduc aminte şi de noi, şi mai aruncă pietriş cu lopata. Aşa trăim noi aici de câţiva ani“, a spus Nicu, localnic de pe strada Odessa.
Operatorul de apă-canal al oraşului, Compania de Apă Oltenia (CAO), a ajuns ca, în perioada în care sunt precipitaţii abundente, să trimită fără solicitare vidanjele pe aceste străzi pentru a scoate apa. „Străzile care se inundă atunci când plouă ne sunt cunoscute şi trimitem aici vidanjele, chiar dacă nu avem solicitări din partea cetăţenilor. Şi ieri, trei autospeciale au acţionat pe străzile Homer, Petrila, Aleea Odessa 1 şi 2 din cartierul Romaneşti, Aleea 4 şi 7 Brestei. Au tras apa din şanţurile de la interseţia străzilor Brestei cu Pelendava. Am acţionat şi în Bariera Vâlcii, pe Aleea 3 Teilor. Aici am avut o solicitare din partea cetăţenilor“, a precizat Mihaela Chiriţescu, reprezentantul CAO Craiova.
Locuitorii se plâng că autorităţile şi furnizorul de apă al oraşului au avut grijă să le introducă apă potabilă şi să o contorizeze, dar canalizare nu.

Aşezaţi în mlaştină

Pentru locuitorii din Brestei, bălţile şi nămolul fac parte din peisaj, un peisaj urât pe care îl suportă de mai mulţi ani. „Ne-am obişnuit aşa, peste tot, apă. Curţile sunt inundate. Când plouă sunt probleme, când se topeşte zăpada sunt probleme. Canalizarea ne-ar scăpa de tot răul ăsta ca să nu mai plutim pe ape“, a spus Emilian, locuitor de pe Aleea IV Brestei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS