19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePloaia face probleme în Mehedinţi

Ploaia face probleme în Mehedinţi

Precipitaţiile abundente, care au căzut în ultimele două zile în judeţul Mehedinţi, creează probleme în unele localităţi. Pompierii au fost ieri solicitaţi să intervină pentru consolidarea unui pod care risca să fie luat de apa învolburată a râului Topolniţa. Podul este singura cale de acces între comuna Izvorul Bârzii şi drumul principal. Oamenii spun că acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă balastierele nu ar fi luat tot nisipul care susţinea malul.
„Este singura noastră cale de acces la drumul principal, iar, dacă acum trebuie să ajungă pompierii la un incendiu sau ambulanţa, nu au pe unde să treacă pentru că podul se poate prăbuşi. Şi totul se întâmplă pentru că toată toamna au cărat nisip din albia Topolniţei şi de pe mal şi acum s-a prăbuşit pământul. Dacă podul cade, noi rămânem izolaţi“, a spus un localnic.
Din cauza debitului crescut al râului Topolniţa, localnicii nu au mai avut curaj să treacă podul şi au sunat la 112.
Pompierii au intervenit cu saci plini cu nisip şi pietre, pentru a consolida malul luat de apă. Localnicii şi angajaţii primăriei au sărit să dea o mână de ajutor. „Am fost solicitaţi să intervenim în comuna Izvorul Bârzii pentru consolidarea unui mal ce susţine un pod aflat în pericol să fie luat de râul Topolniţa. Am amenajat un baraj din saci cu nisip şi pietre, iar pentru moment situaţia este sub control, însă pe viitor podul trebuie consolidat“, a declarat Gabriel Ivănuş, şeful operaţiunii.
Deocamdată, pericolul a fost înlăturat, însă, dacă va mai ploua, zidul de saci riscă să fie luat de apă odată cu podul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS