6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgramul care te scoate din casă

Programul care te scoate din casă

Săptămâna aceasta ar putea fi numită, pe bună dreptate, o săptămână a diversităţii, prin prisma manifestărilor programate până duminică. De la evenimente de business vom trece la concerte, de la sport, la spectacole de teatru. Evenimente pentru toate gusturile şi pentru toate categoriile de public.
Mâine, spre exemplu, AIESEC Craiova, în colaborare cu Centrul Dagmar Dv, Camera de Comerţ şi Industrie Dolj şi JCI Craiova, lansează o întrebare la care sunteţi invitaţi să răspundeţi la clădirea IDP Proiect, pe strada Ion Maiorescu, nr. 4, începând cu ora 16.00: „Europa te cunoaşte ca businessman sau ca turist?“. Evenimentul de networking introduce conceptul de „business în Europa“ şi prezintă beneficiile antreprenoriatului european – finanţarea afacerii, accesul la forţa de munca şi piaţa liberă. Invitatul de marcă al serii este Marius Ghenea, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori români. Speaker şi conferenţiar de succes, Marius Ghenea a fost prezent în topurile Capital şi Forbes din ultimii ani şi este protagonist al emisiunii TV „Arena leilor“. Pentru mai multe informaţii despre întâlnirea de mâine şi pentru înscrieri puteţi apela numărul 0745.776.000.
Pentru iubitorii sportului, miercuri este seară de volei. De la ora 17.00, la Sala Polivalentă are loc „Derbiul orgoliilor“. Este vorba de un nou cuplaj voleibalistic. De la 17.00 se joacă partida de volei feminin SCM U Craiova – Tomis Constanţa, iar de la ora 19.00 va avea loc partida de volei masculin între SCM U Craiova şi Steaua Bucureşti. Costul unui bilet care asigură accesul la ambele meciuri este de cinci lei.
Seara de miercuri este dedicată muzicii live. Astfel, pe 20 februarie, de la ora 21.00, la Cafe Play este programat un concert de jazz susţinut de trupa sibiană Guilty Lemon.
Cunoscutul DJ John Digweed este capul de afiş al zilei de vineri. Digweed va mixa la Craiova, în premieră, la Casa de Cultură a Studenţilor. Line-up-ul va fi completat de autohtonii Gully şi Mahony.
Tot vineri, ceva mai devreme, are loc concertul simfonic al filarmonicii. De această dată, sunteţi invitaţi la un „Medalion Ceaikovski“, unde aveţi şansa de a audia Concertul nr. 1 în Si bemol minor pentru pian şi orchestră, op. 23, şi Simfonia I în Sol minor, op. 13, „Visuri de iarnă“. Dirijorul orchestrei este Alexandru Iosub, iar solist va fi Daniel Goiţi, la pian.
De la ora 20.00, Compania Teatrulescu ne propune „America şi Acustica“, o piesă de Vlad Zografi şi Daniela Ionescu, aceasta din urmă fiind şi protagonista punerii în scenă. Evenimentul are loc la Cafe Play.
Trecem la ziua de sâmbătă, care se anunţă specială pentru iubitorii teatrului, căci de la 18.30 are loc prima reprezentaţie a spectacolului „Lysistrata“, de Aristofan, în regia grecului Yannis Paraskevopoulos. Regizorul este la a treia colaborare cu Teatrul Naţional „Marin Sorescu“, după „Romeo şi Julieta“ şi „Medeea“. Piesa va fi jucată şi duminică, de la aceeaşi oră.
Încheiem într-o notă tradiţional-romantică, propunându-vă o vizită la Irish Way Pub, sâmbătă, în noaptea de 23 spre 24 februarie. Barul vă aşteaptă cu o petrecere de Dragobete, cu muzică românească şi ciorbă de perişoare din partea casei.
Petreceţi frumos şi iubiţi româneşte!
Program oferit cu sprijinul www.craiova.ro/evenimente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS