6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo în următoarele două săptămâni

Prognoza meteo în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a făcut o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 18 februarie – 4 martie. 
În Oltenia, maximele termice vor creşte uşor la începutul intervalului, spre valori medii de 7 grade pe 20 şi 21 februarie, apoi vor scădea din nou spre 2…3 grade în intervalul 23 – 27 februarie. Ulterior vremea va intra într-un proces de încălzire ce va detemina temperaturi medii maxime de aproximativ 9 grade, pe data de 3 martie. Temperaturile minime se vor apropia de 0 grade pe 22-23 februarie, dar în restul intervalului de prognoză vor fi negative, până la -5 grade pe 27-28 februarie.
Între 21 şi 26 februarie creşte probabilitatea pentru precipitaţii pe arii extinse, mai importante cantitativ pe 22 şi 23 februarie, când vor predomina ploile.
La munte, atât maximele termice diurne, cât şi minimele nocturne, se vor menţine exclusiv negative pe tot parcursul intervalului de prognoză, la valori medii de aproximativ -4…-3 grade ziua şi -10…-9 grade noaptea, cu o uşoară tendinţă de creştere abia în primele zile ale lunii martie.
Pe tot parcursul intervalului de prognoză vor fi posibile precipitaţii slabe, predominant ninsori, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse pe 22 şi 23 februarie, când local vor fi moderate cantitativ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS