19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Trei cazuri de gripă confirmate

Dolj: Trei cazuri de gripă confirmate

Trei cazuri de gripă au fost confirmate în judeţul Dolj, prin examen de laborator la Institutul Cantacuzino Bucureşti. Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, cazurile au fost înregistrate la grupele de vârstă: 2- 4 ani (un caz), 15- 49 ani (un caz), 50- 64 ani (un caz), fiind izolate virusul gripal AH3 în doua cazuri şi virusul gripal B într-un caz. În ceea ce priveşte infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) s-au înregistrat în ultimele şapte zile 1.155 cazuri. De asemenea, au fost înregistrate 609 cazuri de pneumopatii acute. Ponderea spitalizărilor din numărul total de cazuri a fost 17,7%.
Numărul total al cazurilor de viroze respiratorii înregistrat în această săptămână (1.767) este mai crescut faţă de valoarea înregistrată în săptămâna anterioară (1.648 cazuri), si se încadrează în limitele specifice sezonului. 
Deoarece morbiditatea înregistrată se află în intervalul aşteptat, dar există dovada circulaţiei de virusuri gripale în populaţie, Direcţia de Sănătate Publică Dolj caracterizează săptămâna prin activitate gripală sporadică.
DSPA susţine că în această săptămână a continuat vaccinarea antigripală la nivelul unităţilor vaccinatoare (spitale, policlinici, cabinete medici familie, ambulanţă, centre de protecţie a copilului, cămin bătrâni), efectuându-se în total 1417 doze în ultimele şapte zile.
Pentru prevenirea infecţiilor căilor respiratorii, Direcţia de Sănătate Publică Dolj recomanda populaţiei respectarea unor măsuri precum continuarea vaccinării antigripale, spălarea frecventă a mâinilor, cu apă şi săpun,optimizarea regimului de viaţă şi activitate prin alimentaţie corespunzătoare (în special fructe si legume), evitarea expunerii la frig, evitarea surmenajului fizic şi intelectual, evitarea fumatului, consumului de alcool si exceselor de produse cofeinizate, autoizolarea la domiciliu în caz de semne de boala precum: febra, secreţii nazale, dureri de cap, tuse, dureri în gât şi să anunţe telefonic în cel mai scurt timp posibil medicul de familie privind simptomele în vederea planificării eventuale la o consultaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS