19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAcţiuni ale poliţiştilor olteni pentru siguranţa cetăţenilor

Acţiuni ale poliţiştilor olteni pentru siguranţa cetăţenilor

Poliţiştii continuă să desfăşoare acţiuni cu efective mărite, pe raza judeţului Olt, pentru prevenirea şi combaterea faptelor care afectează siguranţa persoanelor, avutul public şi privat.
În vederea asigurării unui climat de siguranţă publică şi crearea cadrului necesar diminuării fenomenului infracţional, în perioada 12.01.2013, orele 6.00 – 13.01.2013, orele 12.00, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, au fost organizate acţiuni preventiv-reactive, în sistem integrat.
În vederea realizării acestui obiectiv, au acţionat poliţişti cu atribuţii pe linie de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, acţiuni speciale, în cooperare cu efective de jandarmi şi reprezentanţi ai I.T.M. Olt.
În cadrul acestei acţiuni au participat: 190 poliţişti şi 27 jandarmi, au fost constatate 37 infracţiuni, din care 2 flagrante, au fost soluţionate 48 dosare penale cu A.N. şi 21 dosare penale cu A.C., au fost prinşi 36 infractori, au fost cercetate 11 persoane, au fost efectuate 7 percheziţii, au fost aplanate 13 stări conflictuale, au fost controlaţi 87 agenţi economici şi agenţi de pază, au fost legitimate 684 de persoane, datele referitoare la 7 persoane au fost introduse în IMAGETRAK, au fost confiscate bunuri în valoare de 4850 lei, au fost controlate 530 autovehicule, au fost reţinute 9 permise de conducere, au fost reţinute 8 certificate de înmatriculare, au fost aplicate 347 sancţiuni contravenţionale (la Legea 61/1991-41, la OUG 195/2002-293, Legea 333/2003- 6, Altele -7), în valoare totală 71.750 de lei.
Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, în urma verificărilor efectuate, au constatat faptul că o societate comercială, cu sediul în Bucureşti, prin punctul de lucru din Slatina, comercializează articole de îmbrăcăminte inscripţionate cu mărci protejate, fără a avea acordul de comercializare al titularului mărcii.
Au fost indisponibilizate 30 articole de îmbrăcăminte, în valoare de aproximativ 3.000 lei, în vederea continuării cercetărilor.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.
Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor cu produse contrafăcute şi au depistat, expuse la vânzare, la o societate comercială din Slatina, mai multe articole de îmbrăcăminte, purtând inscripţia unor mărci protejate.
Pentru mărfurile respective, în valoare de 1.500 de lei, agentul economic nu deţinea certificat de conformitate sau alte documente din care să rezulte acordul titularului de marcă.
În cauză a fost înregistrat dosar penal, în vederea efectuării de cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, totodată fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor mărfurile expuse la vânzare.
În ziua de 13.01.2013, poliţiştii din cadrul Biroului A.E.S.P. au efectuat un control la domiciliul lui S.M.D., de 28 ani, din municipiul Slatina, în vederea verificării condiţiilor de păstrare a armei neletale, pe care o deţine legal. În urma controlului, poliţiştii au găsit o altă armă scurtă neletală cu gaze, pentru care nu posedă documente care să-i ateste dreptul că o deţine legal şi despre care a declarat că a aparţinut tatălui său, S. N., care a decedat la 23.02.2010.
În cauză au fost întocmite acte premergătoare săvârşirii infracţiunii de „deţinerea de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept”
În ziua de 12.01.2013, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Scorniceşti au efectuat verificări pe linia legalităţii jocurilor de noroc la aparate de tip slot-machine, la o societate comercială, din oraşul Scorniceşti, administrată de G.M., 36 ani, din localitate.
În urma controlului, au fost identificate trei astfel de aparate, pentru care nu există autorizaţie de exploatare a jocurilor de noroc, care aparţin unei societăţi comerciale din Tg. Mureş.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „desfăşurare fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc” şi „jocul de noroc”
Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Potcoava – Formaţiunea de Investigaţii Criminale i-au identificat pe P.M., de 28 ani, şi F.G., de 21 ani, ambii din localitate, suspectaţi de comiterea unui furt de păsări. Aceştia, în noaptea de 03/04.11.2012, au sustras mai multe păsări, din curtea locuinţei lui T.R., din oraşul Potcoava. Prejudiciul a fost recuperat parţial.
De asemenea, au fost identificaţi I.C., de 17 ani, şi P.M., de 21 ani, ambii din oraşul Potcoava, suspectaţi că, în noaptea de 14/15.03.2012, au sustras mai multe ţevi tip tubing, din curtea locuinţei lui P.D., din oraşul Potcoava.
În ambele cazuri se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt calificat”.
La data de 13.01.2013, în urma acţiunii efectuate de poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Osica de Sus, la Tîrgul Săptămânal organizat în localitate, au fost depistaţi Ş.B., de 40 ani, din comuna Dobrosloveni, care oferea spre vânzare, fără acte de provenienţă, 16 jante auto cu cauciuc şi 2 biciclete, şi S.M., de 36 ani, din comuna Budeşti, judeţul Vâlcea, care oferea spre vânzare, fără acte de provenienţă, 3 hamuri, 5 căpice şi 5 cingători.
În cauză, persoanele au fost sancţionate, conform legii 12/1990, iar bunurile au fost ridicate în vederea confiscării.
La data de 13.01.2013, poliţiştii Secţiei 7 Dăneasa au identificat pe M. C., de 18 ani, din comuna Dăneasa, care, în aceeaşi zi, a sustras bunuri şi bani, din locuinţa lui C. G., din comuna Dăneasa.
Cel în cauză este cercetat în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt calificat”. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS