11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFirme de exerciţiu pentru elevi

Firme de exerciţiu pentru elevi

Elevii din Dolj au şansa să-şi dovedească abilităţile antreprenoriale şi să concureze cu cei mai buni candidaţi din toată ţara

Începe un nou concurs naţional Business Plan, care are drept scop dezvoltarea competenţelor antreprenoriale ale elevilor, facilitând şi corelarea pregătirii teoretice cu cea practică. Competiţia este organizată de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului încă din anul şcolar 2008-2009 şi este destinat unităţilor de învăţământ profesional şi tehnic. Înscrierile se fac on-line, în această lună, pe adresa www.startyou.ro, sub forma firmelor de exerciţiu. Potrivit metodologiei de concurs publicată de curând, fiecare unitate de învăţământ are dreptul să înscrie o singură firmă de exerciţiu.

Elevii simulează tranzacţii reale

Concursul are drept scop familiarizarea elevilor cu activităţile specifice mediului economic real, asumarea riscului utilizând instrumentele specifice mediului economic, dezvoltarea unor competenţe necesare unui întreprinzător dinamic, promovarea colaborării dintre firmele de exerciţiu şi mediul economic real. Mai exact, candidaţii vor simula tranzacţii cu firmele reale, dar şi cu bănci. Pe parcursul competiţiei, concurenţii vor putea participa şi la cursuri de specializare în antreprenoriat.

Premii pentru câştigători

Competiţia va avea patru etape de selectare a proiectelor: locală, judeţeană, regională şi naţională. După faza finală a concursului, care va avea loc în luna mai a.c., elevii care au ocupat primele trei locuri la faza judeţeană vor primi diplome şi traininguri de specialitate. Cei care ajung la faza naţională vor fi recompensaţi cu premii în bani. De asemenea, cele mai bune proiecte cu firme de exerciţiu vor fi puse în aplicare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS