9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocuri de muncă în agricultură în Danemarca şi Portugalia

Locuri de muncă în agricultură în Danemarca şi Portugalia

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă prin Reţeaua EURES, va organiza la sfârşitul lunii ianuarie 2013, la Timişoara o bursă a locurilor de muncă pentru sectorul agricol din Danemarca. Angajatorul danez va veni în România pentru a intervieva candidaţii.
Sunt oferite 100 de locuri de muncă pentru lucrători în agricultură – culegători de mazăre.
Culegătorii vor lucra în fermele angajatorului din Portugalia şi Danemarca. Între 1 martie – 1 iunie 2013 lucrătorii vor munci şi vor fi instruiţi la locul de muncă din Portugalia. Se va munci într-o comunitate internaţională, cu oportunităţi de dezvoltare a abilităţilor de muncă şi socializare. Dacă lucrătorii se adaptează cerinţelor, în timpul contractului din Portugalia li se va oferi şansa unui nou contract în Danemarca, în perioada 1 iunie – 1 septembrie. Lucrătorii au ocazia de a-şi dezvolta alte abilităţi, pe lângă culesul mazărei, unii lucrători pot fi şoferi de autobuz/tractor, tâmplari, zidari sau supervizori, etc.
Vârsta minimă 18 ani; Muncă fizică grea, indiferent de climă; Experienţa în muncă agricolă-avantaj; Lucrătorii trebuie să fie motivaţi şi flexibili în privinţa programului; Toleranţă şi respect pentru colegii din echipă; Onestitate şi responsabilitate în toate situaţiile; Atitudine pozitivă pentru dezvoltarea abilităţilor şi contribuţie pozitivă în cadrul echipei.
Mai multe informaţii despre muncă se găsesc pe website-ul www.greenpeas.dk.
Limba engleză-nivel mediu prezintă un avantaj. Plata muncii este în funcţie de cantitatea recoltată. În Portugalia se plăteşte 0,3-0,4 euro net/kg, iar în Danemarca 0,4-0,6 euro net/kg, în funcţie de impozitare.
Mai multe informaţii despre impozite: http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=44252&vId=0&lang=US.
În Portugalia cazarea se face în apartamente cu bucătărie, toaletă şi duş. În Danemarca, cazarea se face în corturi aduse de lucrători sau în spaţii închise (dormitoare); bucătăria, toalete, duşuri, maşini de spălat, TV sunt disponibile. Taxa de cazare pe lucrător/pe zi este de 4-5 euro în Portugalia şi de 4-6 euro în Danemarca, pentru acoperirea costurilor de electricitate, apă. Transportul dus-întors este în responsabilitatea lucrătorului. Mai multe informaţii despre cazare şi transport se găsesc pe website-ul www.greenpeas.dk.
Durata contractului: 1 martie – 1 septembrie 2013. În Portugalia, contractul este între 1 martie – 1 iunie 2013. Celor mai buni lucrători li se oferă şansa să lucreze în continuare în Danemarca, între 1 iunie – 1 septembrie 2013, 6 zile/săptămână, 40 ore mediu/săptămână. Munca începe devreme dimineaţa şi se termină în jurul prânzului.
Mod de aplicare:
Candidaţii trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba engleză, cu poză inclusă, pe adresa de email: [email protected] până la data de 08.01.2013.
Instrucţiunile de aplicare se găsesc pe website-ul www.greenpeas.dk.
Preselecţia persoanelor care au aplicat se face telefonic sau prin e-mail de către angajator. Invitarea la selecţie a persoanelor preselectate se va face în timp util de către consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, din judeţul de domiciliu al candidatului.
Detaliile referitoare la data, locaţia şi programul selecţiei vor fi trimise NUMAI persoanelor invitate.
Nu sunt admise alte persoane la interviu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS